Доброволци засадиха сто японски вишни в благоевградския парк Македония“. Инициативата

...
Доброволци засадиха сто японски вишни в благоевградския парк Македония“. Инициативата
Коментари Харесай

Доброволци засадиха 100 японски вишни в благоевградския парк „Македония“

Доброволци засадиха 100 японски вишни в благоевградския парк „ Македония “.

Инициативата започва през предходната година. Идеята е на Виктория Андонова – ръководител и създател на Сдружение „ Кауза Благоевград “. С редица благотворителни базари за облекла, доброволци събраха сума за закупуването на фиданките, които да красят Благоевград.

Получихме от общината терен – този парк, който е предопределен за събития, които се надяваме да се случат около нашите вишни, сподели пред Българска телеграфна агенция Виктория Андонова.

Днес в засаждането се включиха доброволци от града, както и студенти и преподаватели от Американския университет в България от разнообразни страни по света. Тук има студенти от България, Албания, Северна Македония, Сирия, Украйна, Бангладеш и доброволци от Полша, Франция, Германия и Италия, сподели деканът на студентите в АУБ Сабина Вийн.

Инициативата поддържа и Община Благоевград, а помощ и инструкции доброволците получиха от чиновници на общинското дружество „ Озеленяване “.

Благоевград към този момент има самостоятелен остров с японски вишни, засадени по самодейност на общината на ул. „ Иван Михайлов “ в града.

През есента на предходната година там бяха засадени повече от 60 японски вишни, които към този момент радват жителите и гостите на града.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР