Доброволци събират средства за генератори, които изпращат в Украйна. Кампанията

...
Доброволци събират средства за генератори, които изпращат в Украйна. Кампанията
Коментари Харесай

Дарители събраха 250 000 лева и изпращат 74 генератора на Украйна

Доброволци събират средства за генератори, които изпращат в Украйна. Кампанията стартира в обществените мрежи, а  отзвукът ѝе голям.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8414
Руският ракетен обстрел остави милиони украинци на мрачно и студено. На няколстотин километра от Киев - в София, Манол Пейов взема решение, че би трябвало да помогне.

 „ На места няма ток, няма отопления, няма светлина - а тя е вяра. Без ток не може да се живее и по тази причина съветската войска бомбардира украинската енергийна мрежа. Иска да ги сложи на колене, това е въпрос и на персонално достолепие “, разяснява Манол Пейов.

Дарителската акция събра четвърт милион лв. единствено за 5 дни.

„ Над 1500 души са дарили и общата сума надвишава 250 000 лв.. Цените на дребните генератори почват от 900 до 40-50 000 лв.. Зависи какъв брой киловата е. В случая не е значима броя, а каква работа ще свършат. Един генератор може да избави 10 живота “, споделя още Манол.

Така Манол Пейков и стотици хора към този момент купиха 74 машини.

„ Поръчали сме 3 огромни генератора от 100 000 киловата за лечебните заведения в Херсон, това към този момент е житовоспасяващо, постанова им се да оперират с челници, което е потресаващо. Имаме запитвания от Одеса, от войскови елементи, от Киев, от Херсон “, показва пред бТВ той.

Помощ от България към този момент пътува към северния град Нетешин.

Украинец споделя на Манол, че един единствен даже да  бъде изпратен, това е скъпо и добавил: „ Ако някой ден имате потребност и ние ще ви помогнем! “

Манол демонстрира и генератор от българин, който подарява своя персонален.

„ Хората са пъклен съпричастни. Ако някой ви каже, че българите не са съпричастни - не му вярвайте! “, споделя той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР