Доброволци от Нов български университет се включват в създаването на

...
Доброволци от Нов български университет се включват в създаването на
Коментари Харесай

Младежки кът за обучение и културни презентации оформят доброволци по идея на Съюза на глухите

Доброволци от Нов български университет се включват в основаването на Младежко пространство „ Deaf culture “ в софийската постройка на Съюза на глухите в България.

Пространството е над 200 кв.м. Целта на акцията „ Оставете вашите ръце “ е да бъде построен ъгъл за образование на младежите с библиотека, с детски занимания, място за срещи и полемики.

 Сред първите, които се включиха в ремонта, бяха 15 студенти по логопедия, логика на психиката и изящни изкуства и преподаватели от Нов български университет.

Пространството ще даде опция на 25 глухи младежи на възраст сред 16 и 30 години да покачат своите познания и умения в областта на общественото предприемачество и младежката работа посредством включване в действия, в които те ще бъдат движеща мощ.

Инициативата е на Младежката организация на Съюза на глухите в България.
Ръководител на плана е Росица Караджова, а координатор – жестовият преводач Силвана Павлова.

„ Освен на академично познание, ние би трябвало да научим студентите и на друго. Когато учат и вземат участие в такива стратегии, те могат да упражняват своята специалност, да се развиват като персони и да се научат да дават ”, показа пред Радио София доцент доктор Екатерина Тодорова , учител в Нов български университет и шеф на Центъра за студенти със специфични просветителни потребности към Университета.

Студентите, които се включват в акцията ще работят върху планове за смяна във визията на новото пространство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР