Доброволци от Метлайф България ще представят петте теми на програмата

...
Доброволци от Метлайф България ще представят петте теми на програмата
Коментари Харесай

Учебен предмет Разумни финанси ще даде финансова свобода на 500 ученици

Доброволци от Метлайф България ще показват петте тематики на програмата

Ученици, учители и бизнес доброволци се събраха в JA Startup Хамбар в София Тех Парк, с цел да слагат начало на четвъртото издание на плана за повишение на финансовата подготвеност на десетокласници от цяла България, " Знания, които трансформират живота " (LifeChanger). JA България и Метлайф България осъществят програмата, която беше инициирана от Фондация Метлайф преди 4 години.

Петте тематики на програмата " Разумни финанси " ще бъдат показани от 23-ма доброволци от Метлайф България. Те ще преподават от ноември до март в общо 18 учебни заведения в София, Варна, Бургас, Пловдив, Пазарджик и Враца. Участници в плана LifeChanger ще бъдат близо 500 възпитаници от 10-ти клас от учебни заведения, в които не се учи стопанска система или финанси. Бизнес доброволци от Метлайф ще влязат в ролята на учители, които ще преподадат образователното наличие. Темите обгръщат областите икономисване, вложение, заеми, застраховки, персонален бюджет, фамилно финансово обмисляне и целеполагане.

" Вие сте във възраст, в която най-вече получавате. Щом завършите учебно заведение ще влезете във възраст, в която ще би трябвало последователно да започнете да давате – да осигурите за някого вкъщи неща, които в този момент за вас обезпечават родителите ви. Когато се озовете в обстановка, в която и вие би трябвало да давате, ще разберете какъв брой е особено това, да би трябвало да намериш метод да дадеш на някого. Като възрастни можем да бъдем самостоятелни, само че можем да бъдем и подвластни, а когато сме подвластни, ставаме уязвими. Онова, което ще научите за персоналните финанси от доброволците от Метлайф през тази образователна година, ще ви помогне да бъдете по-независими и да не бъдете уязвими " – с тези думи се обърна към учениците, които участваха на старта на плана Венцислав Арнаудов, шеф Човешки запаси в Метлайф България. Той цитира и данни от извършеното от JA и Метлайф представително изследване за финансовата накърнимост на българските семейства и заключи, че единствено посредством обучение данните могат да се трансформират.

Официален институционален сътрудник на плана е иДържавната организация за протекция на детето (ДАЗД), която ще спомага за достигането на тематиките от плана до уязвими групи младежи. Това ще стане като JA България и доброволци от Метлайф обучат деца от Националния съвет на децата към ДАЗД да преподават една от тематиките на своите връстници,
обвързвана със съставянето на персонален бюджет.

Всички възпитаници и учители, участващи в плана са поканени да се включат и в програмата " Учебна компания " на JA, където с поддръжката на своите учители и бизнес ментори ще основат артикули и услуги, с подчертана обществена устременост и изгода за обществото.
В края на образователната година те ще се състезават и за премията на Метлайф – " LifeChanger ”.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР