Добросъвестен и прилежен - така е известен новият император на

...
Добросъвестен и прилежен - така е известен новият император на
Коментари Харесай

Прилежният принц и тъжната принцеса - коя е новата императорска двойка в Япония

Добросъвестен и усърден - по този начин е прочут новият император на Япония Нарухито, който ще се качи на Хризантемовия престол, откакто през днешния ден татко му Акихито абдикира. 59-годишният Нарухито ще бъде първият японски император, роден след Втората международна война, първият, отгледан напълно от личните си родители, първият, приключил университет и учил дълготрайно в чужбина, написа организация " Ройтерс ".

Нарухито е най-големото измежду три деца, отгледани от императрица Мичико вместо от дойки и учители. Дори храната му за учебно заведение е била приготвяна от нея в опит императорското семейство да наподобява по-близко до елементарните хора. След като получава бакалавърската си степен по история в Япония, той отива в Оксфордския университет, с цел да учи средновековния речен превоз в Европа. Защитава магистърска степен и в Япония след завръщането в родината си.

Съпругата на Нарухито - Масако Овада, дълго време отхвърля ухажването му и два пъти отхвърля предложенията му за брак. Изборът на Нарухито не е посрещнат с положително око и в двореца, само че в последна сметка двамата се женят през 1993 година Десет години след сватбата им Масако стопира обществените си прояви поради " проблемите си с акомодацията ", както гласи формулировката на двореца. Изоставила с принуда дипломатическата си кариера, измъчена от натиска да роди момче (което по този начин и не се случва), Масако мъчно приема живота на принцеса.

Нарухито изненада консервативната нация, когато гневно отбрани брачната половинка си с думите, че е имало опити " кариерата и личността ѝ да бъдат потиснати " и че тя " изцяло се е изтощила " в опитите да съблюдава строгите правила на двора. По-малкият му брат и самият император показаха неодобрение и горест от тези необикновени мнения.

Фотогалерия: Животът на император Акихито >

В последните години Масако се появява още веднъж на обществени места, а в това време Нарухито стартира да приканва японските мъже да отделят повече време на децата си, давайки образец със своите грижи за 17-годишната им щерка Айко. Миналата година бъдещата императрица разяснява, че се усеща " несигурна " до каква степен ще бъде от изгода на народа, само че ще направи всичко по силите си. В настрана изказване лекарите ѝ прецизираха, че Масако страда от " разстройство на акомодацията ", което се предизвиква от стрес и постоянно се свързва с меланхолия или тревога. Здравето ѝ постепенно се усъвършенства, само че тя не трябва да бъде подлагана на прекомерно мощен напън, подчертаха те.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР