Доброкачествената хиперплазия на простатата (ДПХ) - наричана още уголемяване на

...
Доброкачествената хиперплазия на простатата (ДПХ) - наричана още уголемяване на
Коментари Харесай

Доброкачествена хиперплазия на простатата

Доброкачествената хиперплазия на простатата (ДПХ) - наричана още увеличаване на простатната жлеза - е постоянно срещано положение, когато мъжете остаряват. Увеличената простатна жлеза може да аргументи неприятни признаци. Такъв признак е блокиране на приключването на урина от пикочния мехур. Може също да аргументи проблеми с пикочния мехур, пикочните пътища или бъбреците.

Има няколко ефикасни средства за справяне с уголемена на простатната жлеза, в това число добавки, медикаменти минимално инвазивни лечения и хирургия.

Симптоми

Тежестта на признаците при хора с увеличаване на простатната жлеза варира, само че признаците са склонни последователно да се утежняват с течение на времето. Чести признаци и признаци на доброкачествена простатна хиперплазия включват:

Честа или незабавна потребност от уриниранеПовишена периодичност на уриниране през нощта (никтурия)Затруднено започване на уриниранеСлаба бликам на урината или бликам, която стопира и започваНевъзможност за цялостно изпразване на пикочния мехур

Причини

Простатната жлеза се намира под пикочния мехур. Тръбата, която транспортира урината от пикочния мехур от пениса (уретрата), минава през центъра на простатата. Когато простатата се усили, тя стартира да блокира приключването на урина.

Повечето мъже не престават растежа на простатата през целия живот. При доста мъже този нескончаем напредък усилва простатата задоволително, с цел да провокира признаци на уриниране или доста да блокира приключването на урина.

Не е изцяло ясно какво предизвиква увеличението на простатата. Въпреки това, това може да се дължи на промени в салдото на половите хормони, когато мъжете остаряват.

Рискови фактори

Рисковите фактори за увеличаване на простатната жлеза включват:

Стареене. Уголемяването на простатната жлеза рядко предизвиква признаци и признаци при мъже под 40-годишна възраст. Около една трета от мъжете изпитват умерени до тежки признаци до 60-годишна възраст, а към половината го вършат до 80-годишна възраст.Семейна история. Ако имате кръвен родственик, като татко или брат, с проблеми с простатата, е по-вероятно да имате проблеми.Диабет и сърдечни болести. Проучванията демонстрират, че диабетът, както и сърдечните болести и използването на бета блокери могат да усилят риска от ДПХ.Начин на живот. Затлъстяването усилва риска от ДПХ, до момента в който упражненията могат да понижат риска.

Билката бабини зъби в битката с уголемената простата

Оказва се, че има различни способи, които могат да повлияят позитивно върху уголемената простата. Билката бабини зъби повлиява позитивно както на хормоналния баланс в организма, по този начин и върху уголемената простата. Не инцидентно бабиние зъби са също известни като " мъжка билка ".
100% дестилат от билката Бабини зъби е продуктът!

Опитайте и се уверете сами!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР