Добро утро!Тук е най-важното:Русия спря газаБългария може тайно да изпраща

...
Добро утро!Тук е най-важното:Русия спря газаБългария може тайно да изпраща
Коментари Харесай

Три минути: България е и без газ, и без добра слава. Фронтът приближи Молдова

Добро утро!

Тук е най-важното:
Русия спря газаБългария може скрито да изпраща оръжие в УкрайнаИзбухнаха гърмежи в регион на Молдова
за България и Полша по един и същи метод – с предизвестие от вторник, което влиза в действие в сряда. Така България се оказа хем без гориво, хем със славата на страна като Унгария, която е и в Европейски Съюз, и в НАТО, само че не оказва помощ с оръжие на Украйна.
Газът
80% от българското ползване на газ идва от Русия. Преди повече от 10 години стартира да се строи интерконектор, който да разреши идването на газ от други места, само че завършването му от държавното управление на Бойко Борисов. За сметка на това за съветски газ беше приключен за година.

Конкретната причина за прекъсването на газа от сряда е поради това, че България отхвърли да заплаща за него в рубли. Газпром такива заплащания в отговор на глобите, които изваждат Русия от международната стопанска система поради експанзията й в Украйна.

България твърди, че към този момент няма причина хората да лимитират потреблението на газ
Оръжието
България не изпраща оръжие на Украйна и поддържа неуверена позиция по този въпрос. Демократична България и Има Такъв Народ са „ за “, Българска социалистическа партия – „ срещу “, а Политическа партия няма блестящо мнение. Въпреки това има косвени данни, че, откакто е изпращано в други страни, на собствен ред подпомагащи военно Украйна.

В първите два месеца на войната България е изнесла оръжия и муниции на близо три пъти по-висока стойност, в сравнение с през същия интервал предходната година. Разрешителните се подписват от отрасловия министър Корнелия Нинова. Официално Българска социалистическа партия е срещу даването на оръжие на Украйна, а и Нинова отхвърля, че износът в последна сметка е за Киев.

Изпратете ни забавна история по тази или друга тематика на.
Пътуване до Киев
По проект българска държавна делегация в сряда би трябвало да отиде в Киев. Във вторник Българска социалистическа партия сподели, че собствен представител. Идеята на премиера Петков беше участниците от София да се срещнат със обстановката на място. От Киев, че още веднъж ще помолят българите за оръжие, както и за поддръжка за украин
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР