Добро утро!Най-важното е тук:ПП-ДБ предлагат 24 май да стане национален

...
Добро утро!Най-важното е тук:ПП-ДБ предлагат 24 май да стане национален
Коментари Харесай

Три минути: ПП-ДБ предложи промени в Конституцията. Пържоли клатят правителството. Във възход ли е антисемитизмът

Добро утро!

Най-важното е тук:
ПП-ДБ оферират 24 май да стане народен празникРусия унищожи православен храм в ОдесаЖълтите павета като тетрис
След месеци на закъснение „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) най-сетне.

Основните измежду тях са разделянето на Висшия правосъден съвет, ограничение на властта на основния прокурор, ограничение на властта на служебните кабинети, ограничение на мандатите за кметове на общини, въвеждане на самостоятелна конституционна тъжба и оповестяване на 24 май за нов народен празник.

От препоръчаните промени.
Парламентът и държавното управление
Народното събрание одобри с гласовете на ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Законовите промени включват основаването на Национален съвет за предварителна защита и отбрана от домашно принуждение към Министерския съвет и създаване на национална осведомителна система за случаите на домашно принуждение.

Депутатите утвърдиха в помощ на Украйна. В поддръжка на решението бяха ГЕРБ, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и „ ИТН “, а срещу „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия. Костадин Костадинов даде обещание „ отмъщение “ за решението, а Българска социалистическа партия го назова „ национално изменничество “.

Народното събрание одобри промени, които да ускорят процедурата по връщане на държавния. Договорът за концесия на пристанището с съветската „ Лукойл “ е за период от 35 години и е от времето на първото държавно управление на Бойко Борисов.

в Европейската комисия за удължение на ограничаващите ограничения против украинския аграрни импорт на територията им до края на годината.

Станете част от общността на Свободна Европа.
Пържолите и туризмът
Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Това се случи, откакто, с цел да не въздейства зле на имиджа на българския туризъм. Причината е казусът, при който клиент се оплака в обществените мрежи, за три пържоли в ресторант във Варна.
Антисемитизмът и възходът му в България
Свастики, пронацистки изявления и мнения, а в този момент и антисемитска подигравка с някогашния министър на външните работи Соломон Паси. Има ли растеж на антисемитизма в България и по какъв начин би трябвало да му се отговори?.

Харесвате ли този бюлетин? Изпратете на другари, с цел да се абонират и те.
Съдът и омбудсаманът
Върховният касационен съд дефинитивно присъди 9 години през април 2020 година Съдът одобри още, че закононарушението е осъществено при възможен предумисъл поради това, че Николов е използвал опиати и е карал с висока скорост.

Омбудсманът да ревизират случая с ирански жител, наказан на гибел в Иран, който България заплашва да депортира назад в родината му.

Става въпрос за Али Реза Хасан Бейги Ризи.

Интересува ли ви тази история? Изпратете ни вашата на.
Русия и войната в Украйна
Ракетна офанзива на съветската войска нанесе тежки вреди на Русия извърши и серия от. Според Организация на обединените нации офанзивите над украински пристанища на разрастващите се страни.

Президентът отмъщение за офанзивата против катедралата в Одеса. По-рано украинският държавен глава сподели, че.

Украйна към този момент употребява против съветските сили на своя територия, твърди Белият дом.
Путин и Лукашенко
Лидерите на Русия и Беларус организираха среща в Санкт Петербург, по време на която се майтапиха за навлизане в Полша. Репликата идва дни, откакто Варшава реалокира спомагателни войски към полско-беларуската граница.

В свое присъединяване по съветска държавна телевизия депутатът от съветската Дума Пьотр Толстой сподели, че. Той сподели още, че съветски жители „ към този момент са окупирали крайбрежието “ на Черно море и че съветската войска може да стартира да стреля по България, само че първо би трябвало да се оправи с Украйна.

Заради това изявление депутатът от ПП-ДБ да бъде извикана за пояснение от Министерството на външните работи.

През нощта на 10 против 11 юли 2023 година 57-годишният художник Алес Пушкин умира при неизяснени условия в затвор в Беларус. Той е съперник на режима на Лукашенко..
Няколко рекомендации
Метавърс е първият пример на новата международна интернет мрежа, учредена върху блокчейн технологии, децентрализация, приложения с отворен код и блян към по-сигурни и самостоятелни потребителски данни. след всеобщото нахлуване на изкуствения разсъдък?

Общината в Пловдив приготвя промени в парк " Отдих и просвета ". В него се планува разделяне, а с смяната на устройствения проект и последователно застрояване,.

Това е безпределно заливане с вода в един ден в годината. Казва се Вардавар и се организира в Армения от стотици години..
Човек на деня
25-годишната баскетболистка както при дамите, по този начин и при мъжете в Съединени американски щати в стрелбата от зоната за три точки. Тя е Човек на деня на Свободна Европа.
И още едно за десерт
На 16 юли стартира вторият опит за ремонт на настилката на бул. „ Цар Освободител “. Предстои да забележим дали след Пренареждане-2 жълтите павета ще си застанат тъкмо по местата, или ни чака нов епизод от сагата - Пренареждане-3..

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено Ваш,

Николай Лавчиев
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР