Добрият човек е този, който те гледа отвисоко само когато

...
Добрият човек е този, който те гледа отвисоко само когато
Коментари Харесай

Търси се най-добрият човек, пловдивчани номинират майки, сестри и учители

Добрият човек е този, който те гледа отвисоко единствено когато ти подава ръка, с цел да станеш. Това е едно от посланията, които пловдивчани насочиха в акцията „ Пловдив – град на положителното “. Тя се организира за 11-и път, а обичайно учениците от ПГ по хранителни технологии и техника одобряваха през днешния ден писмени номинации пред стълбите на Каменица. Десетки пловдивчани предложиха свои близки – майки, сестри и учители, в някоя от четирите категории просветителна активност, обществена активност, градско развиване и добротворчество.

„ Най-добър човек е Петър Ботев. Баща ми е този, който постоянно е до мен и в най-трудните му и тежки дни подценява себе си и е в помощ на щерка си”, „ Любен Малчев – тъй като е най-хубавият другар и постоянно се раздава за хората”, „ Благодаря на моята сестра Цветана Гатева. Благодаря ти по тази причина, че макар всички твои проблеми си постоянно до мен. Благодаря за това, че в никакъв случай не ме остави на улицата, въпреки че заслужавам. Благодаря, че се грижиш за мен и щерка ми, че ме вдигаш на крака”, пишат хората.



„ Интересът е доста огромен. Хората, които се записват, получават и грамота за добър човек”, обясниха пред TrafficNews Елена от ПГ по хранителни технологии и техника. Тъй като тази година датата съответствува с Международния ден на наследствения ангиоедем, тя и съучениците й раздаваха на минувачите и стикери в поддръжка на хората с рядката диагноза. Показваха и част от опитите, които вършат в учебното заведение. С единия от тях учениците доказваха дали има белтъци в храните. При другия, така наречен „ златен дъжд”, пък след химичната реакция минувачите можеха да видят златни частици по епруветката.



Номинации за положителни хора ще се одобряват до края на месеца на особено основания уебсайт:. След привършване на гласуването историите ще бъдат прегледани от умело жури, в което още веднъж се включват основателят на самодейността „ Пловдив – град на положителното “ Йорданка Петкова в категория „ Социална активност “, ръководителят на Национален алианс за работа с доброволци Ренета Венева в категория „ Добротворчество “, шефът на ПГ по хранителни технологии и техника инж. Людмила Ганчева за " Образователна активност ".

Тази година към журито се причисляват и миналогодишният притежател на наградата „ Посланик на положителното “ създателят на съдружие „ БГ бъди деен “ Ласка Ненова за категория „ Градско развиване “, както и добре познатата ни Ася Антонова от предаването „ Ася в страната на гениите “, която ще помогне на Йорданка Петкова за категория „ Социална активност “.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР