Добрите взаимоотношения между България и Азербайджан бяха основна тема на

...
Добрите взаимоотношения между България и Азербайджан бяха основна тема на
Коментари Харесай

Изложба на картини сближава Пловдив и Азербайджан

Добрите взаимоотношения сред България и Азербайджан бяха съществена тематика на диалог сред кмета Здравко Димитров и Н. Пр. Хусейн Джалал оглу Хусейнов, дипломат на Азербайджанската република в нашата страна, който през днешния ден е на първото си публично посещаване в града под тепетата. На срещата участва и заместник-кметът „ Спорт, юношески действия и обществена политика “ Георги Титюков.

„ Желанието ни е българският народ да научи повече за Азербайджан и за нашата просвета “, съобщи Негово превъзходителство. За задачата през идващия месец октомври се възнамерява да бъде проведена галерия с картини, които демонстрират хубостта на природата на каспийската страна.



Кметът Здравко Димитров, от своя страна, акцентира смисъла на град Пловдив във връзка с развиването на стопанската система в страната като цяло, както и толерантното отношение към другите религиозни етноси и мирното общуване на популацията години наред в дух на постоянен разговор и съгласие.

По думите на Н. Пр. Хусейн Джалал оглу Хусейнов с изключение на в областта на изкуството има концепция и за осъществяване на концерт на националния азербайджански оркестър. Според посланика се възнамерява и двустранен продан на представители на бизнеса, още повече че Азербайджан е в топ 20 на разрастващите се стопански системи по света и се намира на пътя на търговията в Каспийско море.

Освен в Пловдив сходни събития с културна устременост ще се проведат и в София.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР