Добрич. За поредна година Община Добрич се присъединява към европейската

...
Добрич. За поредна година Община Добрич се присъединява към европейската
Коментари Харесай

Добрич: Общината се присъединява към Европейската инициатива „Нощ на литературата“, ще има Джубокс за поезия на обществени места

Добрич. За поредна година Община Добрич се причислява към европейската самодейност „ Нощ на литературата “, проведена в партньорство с Чешкия културен център в България. Събитието ще се реализира на 9 май. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
В Нощта на литературата ще бъдат показани творби на модерни европейски създатели, четени от знакови персони от Добрич. Като съпътстващо събитие, в града от 2 май до 30 май ще гостува поезиомат - джубокс за слушане на лирика, който ще бъде инсталиран при започване на Градски парк „ Свети Георги “. Поезиоматът съдържа 20 стихотворения, показани на истинския език и в превод на български. Автор на плана е Ондржей Кобза от Чехия, а Добрич е вторият български град, в който поезиоматът ще бъде инсталиран през тази година по предложение на Чешкия културен център и самодейност на Община Добрич.
На 3 май ще се организира блиц-събитие в Градски парк „ Свети Георги “, наоколо до поезиомата, с присъединяване на учениците от Театрален клуб „ Гео Милев “ при Младежки център – Добрич с началник Драгомил Георгиев, които ще покажат в неофициална конюнктура част от спектакъла „ Няма да има по-добри от нас “.
Повече детайлности за Нощта на литературата и джубокса за слушане на лирика ще бъдат оповестени напълно скоро, когато посетител на града ще бъде Дагмар Остранска – шеф на Чешкия културен център в България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР