Добрич. Изложбата с плакати на Люба Томова Асоциално за социалното“

...
Добрич. Изложбата с плакати на Люба Томова Асоциално за социалното“
Коментари Харесай

Изложбата „Асоциално за социалното“ ще бъде представена в Художествена галерия - Добрич

Добрич. Изложбата с плакати на Люба Томова „ Асоциално за общественото “ ще бъде показана в Художествена изложба - Добрич, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Вернисажът е на 22 юли от 16.00 до 18.00 часа.

Плакатите от експозицията са мощно обществено ангажирани. Правени са за театрални пиеси, оперни представления, обществени събития и планове и демонстрират погледа на художничката върху общовалидни тематики, изключително настоящи през днешния ден. Посетителите могат да видят плакати на шекспировите „ Отело “, „ Макбет “, „ Укротяване на опърничавата “, „ Дон Кихот “ на Сервантес, оперите „ Риголето “ на Верди и „ Кармен “ на Бизе, както и постери, отдадени на трафика на хора, домашното принуждение, глада, образованието, търсенето на личната еднаквост.

Люба Томова е родена в София през 1975 година Завършила e Националната художествена академия, компетентност „ Плакат “. Работи в региона на плаката и приложната графика, съосновател е на студио за графичен дизайн Poster House. Участва в голям брой конгреси за афиш, сред които: АНТИ-НОВА 100 – плакатна галерия на тематика Коронавирус – Китай; „ От окопите “; „ Един ден по-малко, още един дизайн – Барселона; Международно биенале на театралния афиш – Полша; VIDAC – Република Корея; Международно биенале на графичния дизайн „ Golden Bee “ – Москва; Международно триенале на театралния афиш – София; Международно биенале на плаката в Мексико и други Носител е на редица награди за графичен дизайн, по-значими от които са Първа премия от неизвестен народен конкурс за афиш „ За един резистентен свят “; Специална премия за афиш на V Международно триенале на театралния плакат; Първа премия за афиш от XVIII Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата и други Член е на New Vision International Group, секция „ Графичен дизайн “ към СБХ и Камарата на дизайнерите в България.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР