Добри новини за туризма у нас.В момента се намираме в

...
Добри новини за туризма у нас.В момента се намираме в
Коментари Харесай

Илин Димитров очаква 70 % ръст на приходите от туризъм спрямо миналото лято

Добри вести за туризма у нас.

В момента се намираме в най-силната част на сезона. Там цените са най-високи и нещата чисто статистически наподобяват добре. Това съобщи служебният министър на туризма Илин Димитров пред Българска национална телевизия.

По думите му нетните индикатори все още са в пъти по-добри от тези за предходната година, като за сезона се чака приходите да са със 70% повече по отношение на същия интервал на 2021 година, написа

" Реално може би се разграничава картината, защото доходи не значи облага, само че от редица пазари към този момент имаме съществено нарастване в броя на туристите, които посещават България ". Посочи Димитров.

Той посочи, че гостите на страната ни от Румъния са двойно повече по отношение на предишното лято, а броят на туристите от Англия е повишен 10 пъти - от 14 000 на 140 000. Засилен интерес се следи и от страна на Израел, Полша, Чехия и Германия. До края на юни България са посетили над 50 000 съветски жители, основно притежатели на парцели и жилища у нас.

Илин Димитров сподели още, че по-точни данни ще има в края на септември, само че за момента цифрите са обнадеждаващи. Той уточни също, че Министерството на туризма ще направи всичко допустимо да удължи сезона оптимално.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР