Добри новини за хората, които смятат, че са по-пълни от

...
Добри новини за хората, които смятат, че са по-пълни от
Коментари Харесай

Истинската причина да смятаме, че сме дебели

Добри вести за хората, които считат, че са по-пълни от нормалното. Оказва се, че в реалност „ наднорменото тегло “ се случва единствено в мозъка. До такива заключения стига ново английско изследване.

Учените от лондонския Юнивърсити колидж са разкрили, че усещането на мозъка за тялото ни е доста накриво и в някои случаи съзнанието ни счита, че сме два или три пъти по-обемни, от колкото в действителност сме.

Проучването, извършено от Съвета за биотехнологични и биологични проучвания, допуска, че това изяснява за какво слабите дами, поглеждайки се в огледалото, се възприемат с наднормено тегло, което от своя страна причнява тотално комплициране на хранителния режим.

 Истинската причина да считаме, че сме дебели

„ Тези разкрития също по този начин може да изясняват някои психологични положения, в това число анорексия, тъй като фактически съществува огромно отклоняване във възприемането на същинския размер на тялото “, твърди ръководителят на проучването доктор Майкъл Лонго.

По време на научните действия участниците в изследването били помолени да слагат лявата си ръка под дъска, след което било належащо да посочат и очертаят с другата си ръка къде се намират техните стави и върхове на пръстите. Камера снимала точките, където участниците в опита считали, че се намират частите на тялото им.

Анализирайки записите учените разкрили, че хората считат, че ръцете им са с 2/3 по-обемни и забавното в тази ситуация – 1/3 по-къси от действителните им размери.

„ Нашите проучвания демонстрират много притеснително противоречие във усещанията за формата на ръцете, която диспропорционалност е следена при съвсем всички участници “, споделя още доктор Лонго.

Учените са безапелационни, че ръката се възприема много по-широка от действителния си размер, а пръстите – по къси, от колкото са – тези разкрития могат да се отнасят за всички елементи на тялото ни и тяхното разбиране. Те изясняват и за какво считаме, че сме по-пълни от колкото в действителност сме.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР