Добре знаете, че чесънът и медът, сами по себе си,

...
Добре знаете, че чесънът и медът, сами по себе си,
Коментари Харесай

Две съставки потискат кашлицата и помагат при неразположение

Добре знаете, че чесънът и медът, сами по себе си, са извънредно скъпи. Те съдържат редица потребни субстанции, които могат да оказват помощ на организма да се оправи с куп неразположения.

И чесънът, и медът имат антивирусни и антиоксидантни свойства. Доказано е, че могат сполучливо да влязат в ролята на средство за отбрана против респираторни болести. Някои учени са на мнение, че медът умерено може да бъде обсъждан като сурогат на медикаменти, успокояващи и потискащи кашлицата.

Установено било, че този естествен артикул бил по-ефективен от някои медикаменти за кашлица. Ако имате недоволства, приемайте по няколко лъжици мед, разводнен в топла вода. Това лечебно средство е уместно както за възрастни, по този начин и за деца. Условието е да нямате алергия към меда. Що се касае до чесъна, неговите изгоди са известни по целия свят и от антични времена. Този зарзават сполучливо се оправя с инфекциозните болести. Неслучайно докторите поучават да консумираме постоянно чесън през зимните месеци. Какво още би трябвало да знаем за тези две натурални средства?

Чесънът също е подобаващ за деца и възрастни. Трябва обаче да се употребява с мярка. Диетолозите са безапелационни, че с меда не трябва да се прекалява. 6 супени лъжици на ден е оптималната дневна доза за възрастните, ако не одобряват никакви други сладкиши. В продукта има доста захар и 30 грама дневно е оптималното количество, което да предложите на организма си, предлага actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР