Добре известно е, че Венеция не страда от липса на

...
Добре известно е, че Венеция не страда от липса на
Коментари Харесай

Нова забележителност във Венеция отваря врати за посетители

Добре знае се, че Венеция не страда от липса на внимание от страна на туристите, само че най-новата й забележителност има за цел да овладее казуса със свръхтуризма в града.

" Procuratie Vecchie " на площад Сан Марко – едно от най-известните градски пространства в света – е отворено за гости за първи път в историята. Построена е при започване на 1500-та година, като по-късно е била унищожена от пожар. Неокласическата фасада на постройката е една от най-емблематичните във Венеция.
 Върнаха мистериозно откраднати ръкописи на Дарвин 15 апр 2022 | През 2001 година някой е откраднал скъпи ръкописи на британския академик Чарлз Дарвин от библиотеката на университета...

С днешна дата посетителите имат достъп до четвъртия и финален етаж. Благодарение на плана на Дейвид Чипърфийлд 12 400 кв. м от трите етажа на постройката са налични за гости. Пространствата ще бъдат употребявани от фондация " The Uman Safety Net ", която оказва помощ на хора в риск, в това число бежанци.

На третия етаж на постройката се намира изложбата “Един свят на потенциал”, която разрешава на посетителите да се срещнат с The Human Safety Net, нейните цели и работата ѝ с уязвими общности в 23 страни. Изложбата слага на фокус обществените умения посредством технологиите.

Купуването на билет за изложбата (половината средства от които отива в интерес на плана „ The Human Safety Net “) обезпечава достъп на посетителите до кафенето на четвъртия етаж, което има две тераси на покрива, които гледат право към куполите на базиликата Сан Марко и фамозната камбанария ). Терасите нямат панорама към площада, защото са под линията на покрива на постройката. Въпреки това стаите на последния етаж имат прозорци, които гледат към региона, за който се споделя, че Наполеон е нарекъл „ гостната на Европа “.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР