Добре е да не прекалявате с консумацията йНапоследък все по-често

...
Добре е да не прекалявате с консумацията йНапоследък все по-често
Коментари Харесай

Невероятно, но факт! Ето как изварата вреди на здравето ви

Добре е да не прекалявате с потреблението й
Напоследък все по-често се случва храни, които до наскоро бяха посочени като потребни и здравословни, да бъдат определяни като извънредно рискови.

За голямо страдание на мнозина в този лист попадна даже и изварата. Едва ли има човек, който да не има вяра в изказванието, че изварата е извънредно потребен артикул. Експертите по здравословно хранене излязоха с извънредно шокираща информация за нея, която пристигна като гръм от ясно небе за всички.

 изварата

Добре е да не прекалявате с потреблението й

След последните извършени изследвания те са стигнали до извода, че изварата е нездравословна. Може би ще се запитате за какво и е напълно обикновено да си зададете този въпрос. Още повече имайки поради, че от детските ви години постоянно са ви учили, че изварата е една от най-полезните храни в международен мащаб.

Факт е, че този млечен артикул съдържа калций, протеини, витамини В и РР и още редица потребни микроелементи.
Специалистите постоянно са тръбели, че изварата оказва помощ на храносмилателната система, укрепва сърдечносъдовата система, укрепва мускулно-скелетната система и костите.

Казано с други думи до наскоро тя бе посочена като продуктът-панацея. За нея не се споделяше нищо неприятно. Специалистите даже не можеха да изброят множеството изгоди от постоянната й консумация.
Всичко, в което сме вярвали за този артикул се оказа въздух под налягане
Днес обаче се оказва, че този артикул надалеч не е толкоз потребен, колкото всички ние сме си мислели. Ако може да се има вяра на последните разкрития на експертите по здравословно хранене, то сме живели в цялостна илюзия по този въпрос.

Резултатите от извършените последни изследвания сочат, че изварата в действителност има голям брой отрицателни свойства. Причината се крие в това, че тя се получава вследствие на ферментация. В случай на погрешно готвене или пък минимум нарушаване на индустриалната технология, се основават идеални условия за развиването на Е. coli (Ешерихия коли).

Вероятно сами си давате сметка какъв брой рисково може да бъде това. Наличието на Ешерихия коли пък от своя страна може да докара до извънредно остри хранителни разстройства. Те могат да обиден доста съществено храносмилателния тракт.

Не може да бъде подценен с лека ръка и фактът, че множеството от производителите прибавят към изварата и стабилизатори. Обикновено тези стабилизатори са безвредни, само че не малко от тях могат да причинят много съществени алергични реакции.

Разбира се всичко това надалеч не идва, с цел да ви откаже напълно от изварата, само че е добре да вземете под внимание всички тези нови разкрития за продукта.
Най-добрият вид е да намерите салдото и да не прекалявате с потреблението й. същото предписание несъмнено важи за всички останали артикули, написа zdrave.to.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР