Добре дошли на първата пресконференция на новия стадион. Това е

...
Добре дошли на първата пресконференция на новия стадион. Това е
Коментари Харесай

Руският собственик на Ботев: Клубът е добре финансово, дал съм 2 милиона евро за школата

" Добре пристигнали на първата конференция на новия стадион. Това е огромен ден за клуба. Всички чакат този миг от 10 години, всички сме разчувствани и нямаме самообладание да усетим атмосферата, която нашите фенове ще основат. Благодаря на господин Илиян Филипов, тъй като без него нямаше да сме тук през днешния ден. Ще седнем и ще обсъдим дали той ще влезе в борда на шефовете, само че и двамата ще вземем решение, което е най-хубавото за клуба. "

Това съобщи притежателят на " Ботев " (Пловдив) Антон Зингаревич на новия стадион " Христо Ботев ", часове преди откриването на арената и мача с " Левски " от Първа лига. Първият съдийски сигнал ще е в 20 часа, а преди този момент ще има шоу - от 15:30.

Бизнесменът разкри, че досега е дал 2 милиона евро за втория тим и школата, като отхвърли информациите за затруднено финансово положение на " канарчетата " и че търси покупател.

" Клубът е в положително финансово положение. До момента съм вложил 2 милиона евро във втория тим, академията и базата в " Коматево ". Тези разноски ще се усилят с преместването на стадион " Христо Ботев ", само че е обикновено. Всичко зависи и от това по какъв начин тимът играе. Амбицията ни в дълготраен проект е да създадем по този начин, че клубът да се самоиздържа, само че действителността е, че с цел да реализираме това, би трябвало да продаваме играчи ", разяснява руснакът.
 Снимка Българска телеграфна агенция

Той добави, че " Ботев " е получил предложения от чужбина за петима млади футболисти. Няма обаче да ги одобри.

" Ще създадем всичко, с цел да помогнем на клуба. Ако има спонсори, ще дискутираме преименуването на стадиона, само че за момента нямаме нещо съответно. Герман Чистяков (бел. ред. изпълнителният директор) свърши добра работа тук, само че той не изпълняваше своите задания по този начин, както аз желаех и по тази причина взехме решение да се разделим.

Имахме няколко смени на треньорите досега, което в никакъв случай не е елементарно. Не сме удовлетворени от настоящето положение. Сега е значимо да забележим по какъв начин ще се показват играчите, на кои ще можем да разчитаме през идващия сезон и на кои позиции ще би трябвало да се подсилим ", приключи Атнон Зингаревич.

Той сподели също, че не е удовлетворен от представянето на тима, нито от класирането, само че гледа напред. Даде образец с " Челси ", където, макар рекордните пари за селекция, нещата също не вървят.

Строителят на стадион " Христо Ботев " Илиян Филипов разкри, че ще оказва помощ на Зингаревич и също ще работи за това " Ботев " да построи тим, който да играе хубав футбол.

" Днес е доста значим ден най-малко за последните 10 години за цялата ботевистка общественост. Въпреки всички премеждия, успяхме и през днешния ден ще стане един огромен празник за цялостен Пловдив. Приветствам Антон в новия дом и ще бъда до него, колкото и да е мъчно. Трябва да създадем по този начин, че " Ботев " да се върне в челните места на Първа лига.

" Ботев " е огромен клуб, най-старият клуб, тъй че започваме да работим по това нещо. За мен няма значение дали съм в борда на шефовете, или не. Казал съм, че съм до Антон Зингаревич и ще бъда. Както видяхте, аз си държа на думата ", сподели Филипов.
 Илиян Филипов. Снимка Българска телеграфна агенция

Филипов приказва и съответно за селекция, финанси, бъдещи проекти и така нататък

" Искам да моля към нашите почитатели - селекция не се прави с щракане на пръсти за един ден. Трябва да има успокоение. Всички приходи, които са пристигнали досега от билети, са върнати назад в стадиона като инвестиция. Клубът е вложил за цялото обзавеждане и организацията за откриването на стадиона. Дори тези приходи няма да стигнат за всичко, което трябваше да се влага от клуба.

В момента има еуфория. Всички идваме през днешния ден, с цел да открием стадиона, само че тази еуфория ще е за 2-3-4 мача. Този сезон сме го отписали. Ще създадем всичко допустимо следващата година " Ботев " да е в челото на таблицата и да играе красиво ", приключи строителният бизнесмен.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР