"Добрата новина днес е, че това, което до този момент

...
"Добрата новина днес е, че това, което до този момент
Коментари Харесай

Премиерът: Ще си получим цялото количество азерски газ, преди финала на гръцката връзка

"Добрата вест през днешния ден е, че това, което до този миг беше обвързано с осъществяването на гръцката връзка, с цел да имаме доставки от азерски газ, към този момент няма да е реалност. Ще можем да си получим цялото количество от азерски газ преди връзката да бъде финализирана още от 1 юли. Това сподели министър председателят Кирил Петков по време на блиц надзор в Народното събрание.
„ Това демонстрира, че когато има същински порив за диверсификация и същинско предпочитание за диверсификация, нашите сътрудници са подготвени да подадат ръка”, съобщи той от парламентарната естрада.
"В момента сме в невиждана рецесия, тя бе направена по дизайн още от предишното лято с енергийна рецесия, пристигна войната, минахме през пандемията и имаме доста вероятни оправдания за какво да не се развиваме и да няма напредък ". Това сподели министър-председателят на бизнес конгрес преди да отиде в Народно събрание за чуване.
"Днес най-вероятно ще имаме добра вест за азерския газ. Това също е невиждано. Трябва да си подадем ръка в района ", добави още Петков.
Като бях в Киев на потегляне от там прелетяха две ракети над главата на нашето държавно управление и се забиха в един блок на 200 от нас. НСО ни споделиха, че би трябвало да се скрием в скривалищата, само че те бяха се блъснали към този момент и ние се качихме на влака и преди този момент разговарях с разнообразни хора, те вместо да се оплакват, споделиха тази война ще ни сплоти и ще ни даде нови благоприятни условия. Казах си тези хора не се оплакват, съобщи Петков.
Всяка рецесия е опция и тези благоприятни условия се отварят в този момент и за България, и тези благоприятни условия би трябвало да се употребяват по най-умния метод. Картата на Европа се преначертава сега, разяснява Петков.
"Част от вложенията, които сме планували е да отпушим строителството на част от нашите автомагистрали. Там има едни платени задатъци, няма я автомагистралата. Имаме действителни стъпки и желаеме да създадем, изключително Северна България, която сега действително е в изолираност единствено с два моста на Дунав, нямайки автомагистрала ".
Освен газовите връзки, ще имаме невиждана апаратура на акумулатори на редовно равнище. Никой не е правил това досега. Реално вършим нов съвременен ПАВЕЦ. Това са нови концепции, които енергийната ни сигурност дава опция да сме първенци, съобщи Петков.
Правим вложения в човешки капитал – знаете какъв брой STEM центрове отваряме в този момент. Отворихме фонда „ Стамболов “, където България ще влага в най-умните си хора, признати в топ университети, в случай че те се върнат назад да работят за България, напомни Петков. И добави: "Може рецесията действително да сплоти районния метод, всички да се обединим. Въпреки че инфлацията е огромна и възприятието за неустановеност, ние ще успеем ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР