Добрата държава трябва да създаде такива технологии, които да позволяват

...
Добрата държава трябва да създаде такива технологии, които да позволяват
Коментари Харесай

Станимир Хасърджиев: Електронната рецепта е малка частица от това, което трябва да бъде

Добрата страна би трябвало да сътвори такива технологии, които да разрешават и на най-неграмотния човек, който в никакъв случай не е докосвал мобилен телефон или не схваща нищо от компютри, да може да се оправи, да си получава медикаментите, без да е належащо да получи висше обучение. Това сподели за БНР за идното въвеждане единствено на електронни предписания доктор Станимир Хасърджиев, общоприет шеф на Националната пациентска организация.

Според него заплахата за жителите съществува, доколкото институциите " в никакъв случай не организират авансово нещата – да вземем за пример да има пилотна фаза, с присъединяване на самите жители, да се види дали ще могат да употребяват даден програмен продукт или не ".

„ Годините отсрочване на електронното опазване на здравето водят до това през днешния ден хората да не са наясно, има страхове и терзания, лекарите не са наясно, както и самите аптеки. Няма нищо ужасно и рисково, по света на никое място не е пропаднала здравната система от въвеждането на електронизация. Въвеждането на електронната рецепта е доста дребна парченце от това, което би трябвало да бъде “, съобщи доктор Хасърджиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР