Добра реколта от краставици – лесни трикове от опитните градинари

...
Добра реколта от краставици – лесни трикове от опитните градинари
Коментари Харесай

Добра реколта от краставици, въпреки безплодните цветове

Добра годишна продукция от краставици – лесни трикове от опитните градинари

Любимото занятие на всеки градинар е развъждането на краставици от собственоръчно събрани семена. Разбира се, всеки може да си купи семена. Но развъждането на качествена просвета от семената на краставиците от предходната година е същинско предизвикателство. Най-елементарният проблем, с който се сблъскват градинарите в този случай, е разсадът от краставици.

Нито битката с вредителите, нито подхранването играят огромна роля. Важна е грижата за краставиците по време на цъфтежа. Проблемът, с който би трябвало да се справите са безплодните цветове. Ето по какъв начин да го извършите вярно.

Правилно унищожаване на безплодните цветове
На първо място, дано разберем какво съставляват безплодните цветове. Безплодните цветове са по този начин наречените мъжки цветове. Те са доста лесни за идентифициране. Женските цветове се появяват със завръз. Но мъжките наподобяват като всички декоративни цветя.

Внимателните градинари могат да виждат мъжките цветове по основното стъбълце на растението. Женските цветове се появяват по страничните стъбла. Най-лесно е да следите това, в случай че краставиците ви са отвесно вързани.

За да провокирате растежа на страничните стъбла, като по този метод увеличите броя на плодовете, би трябвало да прищипвате растението. За задачата се уверете, че дължината на най-ниското странично стъбълце доближава най-малко 40 сантиметра. Това значи, че клонът е образуван и към този момент е задоволително мощен.

Дължината на главното стъбълце, по което се намират мъжките цветове, в този случай е към 1,5 м. Необходимо е единствено да отрежете върха му. От този миг растежът на стъблото ще спре. Въпреки това растението продължава да живее. Следователно, страничните му стъбла ще стартират да порастват от двете му страни.

Вижте още: Питка от бутер тесто със сусамово семе – мека като памук

Тази процедура се прави най-добре в края на юли. По това време растенията към този момент са много мощни. Прищипвайте краставиците, без значение дали ги отглеждате в оранжерия или навън пространство. Струва си да се помни единствено за съответната вентилация и достъпа на слънчева светлина.

Споделете тези секрети за добра годишна продукция от краставици с приятелите си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР