Добра новина за Банско в навечерието на новия ски сезон.

...
Добра новина за Банско в навечерието на новия ски сезон.
Коментари Харесай

Добра новина за Банско в навечерието на новия ски сезон: Втора кабинка ще има


Добра вест за Банско в навечерието на новия ски сезон. Днес държавното управление публично даде зелена светлина за построяването на втора кабинка в Пирин, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Отваряме опцията за капиталов интерес за втора кабинкова линия и решаваме един проблем, който чака отдавна.

Това е добър сигнал за развиването на ски спорта в Банско и в България като цяло, има и стопански измерения, заяви министър Нено Димов пред публицисти. Той добави, че в случай че има капиталово желание, не чака проблеми с построяването на втори въжен превоз, тъй като ще има процедура по публично разискване.

Каквото и капиталово желание да има, какъвто и план да бъде заложен, той ще мине през всички екологични процедури, безапелационен бе Нено Димов.

Спореният министър Красен Кралев заяви, че на днешното държавно съвещание е взето решение и за възобновяване на държаното спортно оборудване Заека на Витоша. Така напълно скоро ще имаме опция този влек да бъде възобновен, заяви Кралев.

Двамата вицепремиери – Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, също дадоха позитивните си оценки за взетите през днешния ден решения.

Надявам се с това решение да нарушим националната сентенция: вода гази, жаден върви, сподели Симеонов и добави, че държавното управление също желае да избави природата, само че от псевдоеколози.

От своя страна Каракачанов продължи в духа на националните поговорки със "Задружна тайфа планина повдига".

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР