Добра и блага вест ще споходи православните християни в началото

...
Добра и блага вест ще споходи православните християни в началото
Коментари Харесай

Добра вест! Руската църква отваря до края на ноември

Добра и богатства новина ще споходи православните християни при започване на Рождественския пост. В края на м. ноември се чака храм „ Св. Николай Чудотворец “, прочут на миряните като Руската черква да отвори още веднъж порти за богослужебен живот.

 

Наши източници от храма споделиха, че до края на сегашния месец се чака да дойде новият предстоятел - протойерей Владимир Тишчук, който до в този момент служеше във Виенската и Австрийската епархия на съветската черква.

Протойерей Тишчук не е съпроводен от спомагателни чиновници, каквито бяха упованията. На 25 септември патриарх Неофит назначи четирима български свещеници, които да служат в храма, само че заради спор за собствеността му, той остана заключен. 

Протойерей Тишчук е роден през 1963 година в гр. Владимир. Баща му - протойерей Аркадий Тишчук, е оглавявал Руската черква в София от 1973 до 1975 година, след което е изпратен в Ню Йорк.

Владимир приключва Факултета по непознати езици в родния си град. След това работи в Московска патриаршия. През 1989 година е изпратен в Съединени американски щати като секретар на ръководещия патриаршеските енории. През 1991 година патриарх Алексий II го ръкополага за дякон в катедралата “Св. Николай ” в Ню Йорк, а през 1998 година е ръкоположен за духовник в същия храм. От 2002 година е предстоятел на църквата “Св. Николай ” във Виена. През 2020 година, е назначен за зам. ръководител на събора “Св. Николай ” във Виена.

Инфо: crimesbg.com

Тагове: протойерей Владимир Тишчук предстоятел протойерей Аркадий Тишчук патриарх Алексий II
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР