Добивът на Bitcoin изисква повече енергия, отколкото добивът на метали

...
Добивът на Bitcoin изисква повече енергия, отколкото добивът на метали
Коментари Харесай

Добивът на Bitcoin изисква 3 пъти повече енергия от преди

Добивът на Bitcoin изисква повече сила, в сравнение с добивът на метали като мед и злато, съгласно обява в Nature Sustainability, написа " Форчън ".

Добивът на най-популярната криптовалута, както акцентира отчетът, постоянно наричана " новото злато ", изисква към три пъти повече сила на щатски $, в сравнение с е нужна за добива на злато, открило изследването.

Изследователите в Института за просвета и обучение на Оуклидж в Охайо също по този начин съпоставят потреблението на сила, нужна за добива на други криптовалути, и се открива, че нормално разноските са по-високи от тези за вадене на злато от мина. Алуминиевият рандеман обаче изисква доста по-голяма сила от всички други метали и криптовалути, съпоставени в проучването.

Добивната промишленост и добивът на криптовалути изискват голямо многообразие от умения и принадлежности.

Добивът на криптовалути е развой, при който " миньорът " пакетира блок от транзакции в блок-верига (блокчейн) - нещо като счетоводна книга за транзакциите.

Работата изисква мощни компютри, сървъри и охладителни устройства, като всички те прибавят към възходящите разноски за сила. В някои страни разноските за сила вършат покупката на Bitcoin толкоз скъпа, колкото и минното дело.

Използваната сила за рандеман на Bitcoin се чака да се утрои тази година, а в случай че това стане, потреблението на сила, нужна за това, ще надмине тази на всички страни в света.

Тенденцията докара до това някои общини да покачат цените на силата за интервенции по рандеман на криптовалути.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР