Добър зимен сезон, но труден заради непредвидимата обстановка с коронавируса,

...
Добър зимен сезон, но труден заради непредвидимата обстановка с коронавируса,
Коментари Харесай

Големите ски курорти отчитат добър зимен сезон, но труден

Добър зимен сезон, само че сложен поради непредвидимата конюнктура с ковид, високите енергийни цени и инфлацията, поради която понижава облагата, регистрират огромните ски курорти. Приключването на зимния сезон ще стартира след 10 април.

На 10 април ще затворят ски зоните в Банско и Пампорово, към 15 април се чака да завърши сезонът на Витоша, на Мальовица закриването ще е към 17 април, само че оборудванията ще работят в почивните дни, а в Боровец ще работят до момента в който метеорологичните условия разрешават евентуално до края на април.

Във всички ски зони посетителите са се наслаждавали на огромно количество сняг, на Витоша обаче през целия зимен сезон проблем е създавал вятърът, поради който от време на време са спирани оборудванията.

Заетостта в хотелите за другите интервали е била сред 70 и 90 %.

Мартин Ицов от компанията концесионер на Мальовица:

„ Имахме над 90% туристи от България главно “.

Според Малин Бистрин в Банско „ с изключение на българите, които са ни най-силните туристи, пристигнаха от Израел, Англия, по-малко са турските посетители, другите балканските страни също регистрираха положително наличие, само че за жалост рускоговорящите се отдръпнаха съвсем на средата на сезона, в края на февруари “

Благовеста Томова от съюза на хотелиерите в Боровец:

„ Завърнаха се гостите от Англия. Имахме посетители от Македония, Сърбия, Гърция, от Косово и, естествено, доста посетители от България “.

Мариан Беляков от компанията концесионер в Пампорово:

„ Възобновиха се всички чартърни стратегии, които имахме от предходната година, и също се оказа, че при създалата се обстановка ползата към ски услугите беше доста по-голям от предстоящото, макар че нямаше голямо количество авансово записани поръчки за нощувки за ски услуги “.

Добра претовареност има в курортите и за пролетната почивка на учениците, където са планувани разнообразни понижения, проведени са снежни занимания, а на Витоша оферират по един час гратис образование по ски или сноуборд за децата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР