Добър въпрос. Има ли нещо китайско в света, от което

...
Добър въпрос. Има ли нещо китайско в света, от което
Коментари Харесай

Китай започна да се подиграва на Америка

Добър въпрос. " Има ли нещо китайско в света, от което Съединени американски щати да не се опасяват? " попита колумнист на пекинското англоезично издание на „ Глобал Таймс “ в отговор на новината: някои анонимни от Пентагона и Съвета за национална сигурност се опасяват от китайските пристанищни кранове в американските пристанища. Те, става известно, могат да знаят всичко за товарите, преминаващи през тези пристанища, в това число военни товари, и да предават данни вкъщи в действително време.

Явно азиатски комизъм. Буквално: в случай че американските политици толкоз се опасяват от всичко, което се създава в Китай, тогава за какво не провеждат групов джогинг голи по основната улица. В края на краищата, облеклата, които доста американци купуват, в случай че не са създадени в Китай, са направени от съответния плат или на китайско съоръжение. Може би тези облекла също водят наблюдаване на генно равнище на тези, които ги носят и заплашват националната сигурност.

Шегата настрани, само че сме изправени пред доста сериозен феномен - разпалване до границите на идиотизма (и даже оттатък тези граници) на суматоха в една суперсила за всичко общо взето обвързвано с друга суперсила. В международната история е имало такива случаи. В Русия преди и след двете международни войни шпиономанията процъфтява (между другото, частично оправдана: немските шпиони са работили). Някой се опита да внуши боязън от каквото и да било западно въздействие върху немощните ни мозъци. Някой се опита да направи същото от другата страна, от западната страна - изключително през 50-те години, когато всички леви бяха изчистени от Холивуд и освен от там.

Но това, което се случва в Съединени американски щати сега (и забавлява неимоверно самоуверените китайци) е нещо, което не е виждано до момента, най-малко за живите генерации. Ето язвителните мнения на самостоятелен запас, наименуван SOTT.net: на никое място няма нито едно удостоверение, че даже един китайски пристанищен кран е направил нещо неприятно и неамериканско. От декември обаче Конгресът одобри документ, който инструктира управляващите да схванат подривната активност на крановете.

Междувременно идва информация от умни пенсионирани разследващи анализатори, че един добър кран може освен да следи стокопотока, само че и ненадейно да го насочи в неверна посока – срещу волята на логистиците. В резултат на това такива анализатори споделят: „ Имаме нов „ Хуавей “. Чакай, има ли точни доказателства, че телекомуникационното съоръжение на тази китайска корпорация в действителност е направило нещо подривно? Говоренето за теоретичната опция за такава опасност се води от няколко години и американците се пробват да изтласкат този китайски съперник от всички международни пазари (поне от пазарите на съюзниците). Но къде са обстоятелствата?

И ето продължението на историята с шпионските балони: доста мощен запас от десния фланг – „ Епохални Времена “, където чиновниците от средите на китайските имигранти са доста забележими, се заеха с работата. Говори се за опасност за националната сигурност от особено поделение на китайските въоръжени сили – Сили за стратегическа поддръжка. Който пуска балони - също така се занимава с наблюдаване и друга електронна война против Съединените щати по света. И всички тези приказки се вливат в концепцията, известна в крайната десница на американската политика, че " аленият Китай " извършва проект за вътрешно корумпиране на американското общество от 60-те години на предишния век. Ако не от по-ранни години, тъй като става въпрос за цитати от Сун Дзъ, който е живял и воювал още преди нашата епоха.

Е, тези диалози са съсредоточени в неотдавна стартиралата комисия за съществуващата опасност (китайска) в Камарата на представителите на Конгреса. Според ръководителя на комисията Майкъл Галахър, „ това е екзистенциална битка за това какъв ще бъде животът през XXI век “.

Точно по този начин, като приказваме за това какъв ще бъде животът на цялата планета, в случай че в една от двете най-големи сили ден след ден всичко, което другата мощ прави или не прави, се записва като опасност за самото A битие.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР