Доайенът на френския шансон Шарл Азнавур ще каже сбогом на

...
Доайенът на френския шансон Шарл Азнавур ще каже сбогом на
Коментари Харесай

Шарл Азнавур казва "сбогом" на българската публика в "Арена Армеец" днес

Доайенът на френския шансон Шарл Азнавур ще каже " довиждане " на българската аудитория с огромен концерт в столичната " Арена Армеец " през днешния ден. София е спирка от последното турне на 93-годишният Азнавур.

Голямата зала ще бъде превърната в самобитен " френски спектакъл " с червени пердета и единствено 5000 места. Все още има билети на цени от 59 до 159 лева в мрежата на Eventim.

Шарл Азнавур е в България от 28 ноември дружно със брачната половинка и сина си. В рамките на 4-дневното си посещаване Азнавур има няколко срещи с политици, дипломати и общественици, на които ще бъде съпроводен от посланика на Армения у нас Армен Саргсян. Цветя ще му сервира и президентът на България Румен Радев, който е специфичен посетител на концерта през днешния ден.

" Чувствам се извънредно благополучен, че съм в София. Нямам самообладание да се докосна до българските просвета и гостолюбие още веднъж. За мен този концерт е в действителност доста персонален и съм подготвил специфична стратегия ", сподели артистът при кацането си в София, представен от уредниците от " Арт.бг ".

Шарл Азнавур е с арменски корени и също е самобитен дипломат на арменската просвета по света. Той пее от 9-годишна възраст, а негов настойник е иконата на френската музика Едит Пиаф. Азнавур е създател на над 1000 песни, има над 100 записа и е играл в десетки филми. Албумите му са продадени в 100-милионен тираж. В България се чака да извърши селекция от най-известните си песни, като " SHE ", " La Mamma ", " La Bohème " и други.


Всичко, което би трябвало да знаете за: Музика (925)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР