До юли 2023 г. е удължен срокът за ремонт на

...
До юли 2023 г. е удължен срокът за ремонт на
Коментари Харесай

Удължават срока за ремонт на театъра в Димитровград

До юли 2023 година е продължен срокът за ремонт на димитровградския спектакъл по независещи от общината аргументи, заяви кметът Иво Димов. Той разяснява, че от администрацията се надяват да намерят нов снабдител на столове за салона на театъра, защото договорът с определената компания ще бъде преустановен.

По думите на Димов определената по критерия за най-ниска цена компания доставила на 27 септември столове, които не дават отговор на условията в извършената поръчка и показания пример. Въпреки опитити не локалната власт казусът да бъде решен по кротичък път, от компанията отказали и поискали да бъдат заплатени 140 000 лева за доставените столове.

Най-вероятно разногласието ни с компанията ще продължи в съда, защото съм безапелационен, че тези няма да бъдат инсталирани в салона на театъра, а доставчикът към този момент ни изпрати няколко заплашителни писма, съобщи Димов. Той разяснява, че общината е уведомила за казуса и ръководещия орган на оперативната стратегия, само че получила отговор сама да търси решение. Според димитровградският кмет то е в оповестяването на нова процедура.

Такива талашитени столове с облечки от плат и цип не бих поставил и в дома си, а какво остава в културна институция като театъра с 60-годишна история, разяснява още Иво Димов.

Основният ремонт и възобновяване на общинския трагичен спектакъл „ Апостол Карамитев “ в Димитровград стартира на 6 юни 2021г. Проектът е на стойност 2 454 455 лева и се осъществя в осъществяване на Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване 2014-2020г. В интервал от 145 дни софийската компания, определена за реализатор на обекта, трябваше да извърши главен ремонт, цялостно възобновяване на материалната база и професионалното съоръжение.

Драматичен спектакъл „ Апостол Карамитев ” е основан през 1953 година с Указ на Държавния съвет на България и e единственият държавен в не областен град. Столовете, инсталирани в залата, са първите, които са били в Народния спектакъл „ Иван Вазов ”.

През 1964г. димитровградският спектакъл е закрит след „ неуместна “ за властта режисура. През 1972г. е възобновен, като Държавен трагичен спектакъл, през 1994г. е трансформиран в държавна открита театрална сцена. От 2011г. е Общински трагичен спектакъл „ Апостол Карамитев “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР