До три месеца ще имаме готов завод, където ще могат

...
До три месеца ще имаме готов завод, където ще могат
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: В новия завод в Разград ще могат да се произвеждат ваксини срещу COVID-19

До три месеца ще имаме подготвен цех, където ще могат да се създават ваксини против COVID-19, разгласи министър-председателят Бойко Борисов в Разград. Премиерът посети индустриалната база на „ Биовет “ АД, където ще има опция да се създават ваксини за хуманната медицина, в това число против COVID-19, както и ваксини за ветеринарна приложимост. За задачата компанията е влага близо 120 милиона лв..

„ България още веднъж демонстрира, че в нововъведенията, в най-хубавите технологии и в науката е доста напред “, посочи министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът уточни, че към този момент е уведомил Европейската комисия за потенциала на новия цех в Разград, за индустриалната инсталация, с която разполага и техническите му благоприятни условия. Министър-председателят означи, че потенциалът на завода ще разреши да се създават милиони дози, тъй че да се отговори на големите потребности от ваксини и да се избавят човешки животи.

„ В идващите години имунизацията ще е от значително значение. И в случай че други през днешния ден стартират да построяват индустриални мощности, ние сме на фаза монтирането на машини “, посочи Борисов.

Инвестиционният план на компанията в Разград е за общо 400 млн. лв., от които близо 120 млн. лв. за индустриалните съоръжения за ваксини. В резултат на плана ще бъдат разкрити 350 нови работни места. Проектът включва уголемение на апаратура за произвеждане на междинни артикули, апаратура за произвеждане на имуногенни фармацевтични артикули и фотоволтаична централа в Разград. Предвижда се разширение на съществуващото дружество чрез създаване на новия цех и фотоволтаична електроцентрала за лични потребности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР