До този момент Интелигентни Трафик Системи ЕАД и Диджитол Смарт

...
До този момент Интелигентни Трафик Системи ЕАД и Диджитол Смарт
Коментари Харесай

Още една фирма събира пътните такси

До този миг " Интелигентни Трафик Системи " ЕАД и " Диджитол Смарт Инфраструктура " АД са двата национални снабдители на услуги, които оферират продажбата на пътни такси е-винетка и тол.

" Т-СМАРТ ГЛОБАЛ " ЕАД е петото сдружение, с което Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) подписва контракт в последните шест месеца. На 15 септември м. година АПИ подписа контракт с " Тол България " ЕООД, а на 14 ноември 2023 година и с " НИПО ЕЛЕКТРОНИКС " ООД, оповестиха от АПИ.

След сполучливо прекосяване на серия от проби в период до една година, сдружението ще дава услуги за събирането на пътни такси за изминато разстояние посредством бордови устройства и GPS тракери.

Договорът е подписан от ръководителя на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов и от изпълнителните шефове на " Т-СМАРТ ГЛОБАЛ " ЕАД Христо Даскалов и Ангелина Тодоров, като част от втория стадий от Общите условия за електронно събиране на пътни такси. С него се дава опция за пускане на процедура по доказване на оперативна съгласуемост.

Дружеството е вписано като народен снабдител на услуги в Националния електронен указател на националните снабдители на услуги за електронно събиране на такса за изминато разстояние на 11 май 2022 година, само че досега процедурата не беше достигнала до стадий сключване на контракт. След като той към този момент е реалност ще може да се пристъпи към интеграционния развой. Всяко сдружението би трябвало да премине сполучливо серия от проби в период до една година , след което контрактът ще влезе в действие на стадий техническото опериране и компанията ще може да дава услуги на ползвателите на платената пътна мрежа.
 40% растеж на приходите от пътни такси регистрира АПИ
40% растеж на приходите от пътни такси регистрира АПИ

Над 807 млн. лева са събрани от винетки, тол такси и санкции през 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР