До този извод стигнаха американски учени и причината според тях

...
До този извод стигнаха американски учени и причината според тях
Коментари Харесай

Мислиш се за грозен? Значи виждаш криво и останалия свят

До този извод стигнаха американски учени и повода съгласно тях е нарушена мозъчна функционалност.

Тя не се провокира от личните мисли, нито под непознато въздействие. Психолози от Университета на Калифорния в Лос Анджелис следили мозъчната интензивност на пациенти с дисморфофобия, до момента в който те разглеждали фотоси. Дисморфофобията е психологично заболяване, обвързвано с нарушено разбиране на личното тяло и прекомерно фокусиране върху някакъв негов недостатък.

В съпоставяне с контролна група от здрави хора станало ясно, че пациентите срещат усложнения да възприемат обекти - включително своето лице и тяло - като цяло. При всевъзможни предмети, да вземем за пример къщи, те се фокусирали върху елементи, а не върху цялата картина. И защото възприемането на елементи е пресилено, всеки минус в тях водел до срив на личното им самочувствие. Дълго време психолозите смятаха, че казусът на хора с дисморфофобия са просто техните „ изкривени “ мисли. Сега става явно, че отговорен е сектор от мозъчната кора – и проблемите там пораждат още преди оформянето на съзнателна мисъл.

Откритието ще помогне за създаване на нови способи за лекуване. От дисморфофобия страдат приблизително 2 % от популацията.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР