До тази седмица икономиката на Обединеното кралство изглеждаше все по-готова

...
До тази седмица икономиката на Обединеното кралство изглеждаше все по-готова
Коментари Харесай

Дали Обединеното кралство все още е на път за меко кацане?

До тази седмица стопанската система на Обединеното кралство изглеждаше все по-готова за гладко „ меко кацане “, с внезапен спад на инфлацията и ранни признаци на напредък. Но оповестените през последните няколко дни данни прибавиха непредвидена турбуленция.

Инфлацията през декември беше по-висока от плануваната, от 4 %, сподели Службата за национална статистика в сряда. В петък формалните данни демонстрираха, че продажбите на дребно предишния месец са спаднали с най-бързия ритъм, откогато са въведени рестриктивните мерки на Covid.

Въпреки че някои анализатори към момента чакат меко кацане — при което растежът на цените се връща към задачата на Bank of England от 2 % без внезапна криза — цифрите усложниха картината за определящите лихвите на централната банка преди идната среща след две седмици.

Невил Хил, съръководител на консултантската компания Hybrid Economics, сподели, че данните значат, че има „ задоволително неустойчивост и закъснели доказателства в данните за членовете на комисията п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР