До сълзи! Целият скован от студа, пред витрината на магазина стояло

...
До сълзи!
Целият скован от студа, пред витрината на магазина стояло
Коментари Харесай

Босото момче стояло пред магазина и молело Бог да му подари обувки…

До сълзи!

Целият вцепенен от студа, пред витрината на магазина стояло босоного момче на към 10 години. Той не извъртал очи от чифт топли ботуши на рафта. Изведнъж до него се доближила непозната жена и попитала:

– Малкият, здравей, какво гледаш по този начин през стъклото с подобен интерес?

– Моля Бог да ми подари тези топли ботуши – леко сепнато промълвило детето.

Отговорът на момчето поразил дамата. След секунда тя хванала момчето за ръка и го повела със себе си към магазина. Там тя поискала от продавача да й донесе шест чифта хавлиени чорапи.

След това дамата се поинтересувала могат ли да й донесат леген с топла вода и забрадка. Продавачът в началото се учудил, само че донесъл всичко на дамата, както тя поискала.

Жената завела момчето в служебното помещение на магазина, измила краката на детето и ги изсушила с кърпата. След това му поставила единия от чифта чорапи, които по-рано донесъл продавачът, и почнала да подава на момчето ботушите, с цел да ги премери.

След като избрала подобаващите ботуши, тя ги поставила на краката на момчето и помолила продавача да опакова останалите чорапи.

Излизайки от магазина, дамата нежно погалила момчето по главата и се поинтересувала:

– Сега ти е по-добре, нали?

Момчето не съумяло да отговори нищо на своята спасителка, единствено се усмихнал признателно и кимнал. В този миг дамата се приготвила да си върви, само че хлапето я докоснало страхливо за ръцете, с цел да я спря. Със сълзи на очите той тихичко произнесъл:

– А Вие дамата на Бог ли сте?

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР