До последния си ден питала за многобройните си пациенти най-възрастната

...
До последния си ден питала за многобройните си пациенти най-възрастната
Коментари Харесай

Починала от COVID-19 лекарка до последно питала за пациентите си

 До последния си ден питала за многочислените си пациенти най-възрастната работеща в България лекарка, доктор Димитринка Ралева, която умря в " Пирогов “  от ковид, заяви кметицата на ямболското село Завой Румяна Тодорова. 

Там 85-годишната общопрактикуваща лекарка имала процедура с над 300 души, множеството от които възрастни мъже и дами.

" Тя беше един прелестен човек, идваше всяка седмица в точния час, оставаше до последния на опашката пациент, отнасяше се безпределно почтително към всеки, знаеше наизуст болесттите на всички. Дойде ни като гръм от ясно небе новината, че е хванала ковид. Чух се с нея на 11 август, беше в ямболската болница, сподели ми, че има някои терзания, само че че се чувствала добра. На другия ден още веднъж се чухме по телефона, беше към този момент в " Пирогов “, гласът й звучеше бодро, даде обещание, като я изпишат, незабавно да пристигна в селото ни.

Попита за няколко души дали да си взели предписаните медикаменти. Два дни по-късно пристигна вестта, че се е споминала. Просто не можахме да повярваме. Бог да я елементарни, като нея рядко се намират самоотвержени и грижовни доктори... “, разяснява селската кметица, която се чуди кой ще поеме практиката на доктор Ралева.

В Завой живеят непрекъснато към 1 300 мъже и дами, имало още едно джипи, само че и нейната процедура била прекомерно огромна. Кметицата напомня, че и братът на доктор Ралева, доктор Борис Чорбаджийски е след доайените на лекарската колегия, макар напредналата си възраст, след 10-годишно ръководство на ямболската МБАЛ " Свети Пантелеймон “ и пенсионирането си през 2010 година продължавал да работи. Лекар-хирург бил и синът на Ралева, написа " Монитор ". В момента под карантина била работещата с умрялата лекарка фелдшерка, в селото обаче нямало инфектирани.

“С болежка и огорчение посрещнахме новината за гибелта на нашия сътрудник. На 85-годишна възраст д-р Ралева изгуби борбата с подлата болест, само че с достолепие изпълняваше своя професионален и честен дълг. Поклон пред нейната безрезервност и храброст. Светла й памет! ", се споделя в формалното известие на Българския лекарски съюз, оповестено на формалната  им страница в интернет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР