До понеделник е крайният срок за представяне на списъците с

...
До понеделник е крайният срок за представяне на списъците с
Коментари Харесай

Приключва срокът за компенсационните списъци за африканската чума

До понеделник е крайният период за показване на описите с хората, които да бъдат обезщетени поради закланите свине в персоналните си стопанства. До момента има регистрирани 33 огнища при домашни прасета на африканска чума. Административните процедури по регистрацията на засегнатите е опростена оптимално, заяви в Сутрешния блок Александра Митева от Българската организация по сигурност на храните.

Може ли да има измами от страна на кметове?

Александра Митева, шеф на отдел " Хуманно отношение към животните " в БАБХ: Няма почва за сходно терзание, тъй като тези описи ще бъдат оповестени във всички вероятни публични места за да бъдат налични до хората
Кметът на Две могили удостовери, че процедурата по правенето на описите е направена по този начин, че да се избегнат всевъзможни злоупотреби.

Божидар Борисов, кмет на община Две могили: Тези стопанства бяха тествани не от един човек, а от комисия с присъединяване и на ветеринарния доктор, който е на територията на общината. Трудно беше да се обиколят всички обитаеми места и всички дворове.
Общината е една от дребното у нас със собствен омбудсман. Заради клането на животните в персоналните стопанства има нарушени човешки права, твърди той. Получил е и сигнал.
Йордан Борисов, омбудсман на община Две могили: Има... един сигнал пристигна... За страдание индивидът не си е написал името, може би го е боязън, само че е от общината. Той твърди, че правото му е нарушено за това, че не знае дали неговите три свине са инфектирани или не.
В Две могили с 12 обитаеми места са направени описите с подлежащите на обезщетения. Унищожени 161 домашни свине в 95 стопанства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР