До полунощ купестата облачност над източните и планинските райони ще

...
До полунощ купестата облачност над източните и планинските райони ще
Коментари Харесай

Жеги в началото на седмицата, студ в средата

До среднощ купестата облачност над източните и планинските региони ще намалее и през втората половина от нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и съвсем безшумно, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В утринните часове на обособени места в низините и към водните басейни ще се образува краткотрайна мъгла. 

Утре ще бъде най-вече слънчево. След обяд от запад облачността, междинна и висока, ще се усилва и вплътнява. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър, който по здрач в западната половина от Дунавската низина ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Топло, с оптимални температури сред 27°С и 32°С, в София - към 27°С.

През нощта против сряда от северозапад ще стартира да нахлува студен въздух. Ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Атмосферното налягане ще се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за май. 

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове на обособени места с понижена видимост. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 22°С-27°С. Температурата на морската вода е 16°С-17°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Над планините ще бъде най-вече слънчево. След пладне над масивите от Западна България облачността ще стартира да се усилва и вплътнява. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад, по билата - от северозапад; по здрач ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра: към 20°С, на 2000 метра - към 12°С. 

В средата на седмицата с увеличаване напразно от северозапад, след това и от север-североизток, ще нахлува студен въздух. В сряда облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици; основно в Централна Северна България явленията ще са по-интензивни, а в планините над към 1800 метра ще вали сняг. 

В четвъртък по-значителна облачност и валежи ще има в източните региони. В Западна и Централна България вероятността за превалявания е дребна, облачността ще се раздра и ще намалее. Вятърът ще отслабне, в западната половина от страната още веднъж ще е северозападен. Температурите ще се намалят сензитивно, в четвъртък на множеството места минималните ще са сред 4°С и 9°С, оптималните - от 17°С до 22°С. (НИМХ)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР