До няколко дни ще дойде общото заключение, в което България

...
До няколко дни ще дойде общото заключение, в което България
Коментари Харесай

Кирил Петков: Отсрочката за България е факт, ще ползваме руски петрол до края на 2024

До няколко дни ще пристигна общото умозаключение, в което България ще има обособен параграф, на който ще има дерогация особено за нас до края на 2024 година. Това сподели от Брюксел министър председателят Кирил Петков във връзка със съглашението на водачите на Европейски Съюз за възбрана на вноса на съветски нефт за 27-те страни от блока.

" Благодаря на нашите сътрудници, че е съгласиха рафинерията в България да продължи да работи. Тя е направена да работи с съветски нефт, по тази причина ще ни би трябвало време, с цел да я настроим да работи с различен “, съобщи министър председателят Кирил Петков.

„ Ние оставаме единствената страна, която има достъп до пристанище, само че действително има дерогация. Радвам се, че шестия пакет със глобите против Русия ще мине и огромна част от паричните потоци на Русия ще спрат ", сподели още Петков.

Премиерът разяснява и отрицателните мнения във връзка преместването на украинските бежанци от хотелите по морето в държавни бази: " За три месеца дадохме невиждана поддръжка, в този момент влизаме в малко по-нормални рамки и българската страна не може да продължи до безспир да поддържа първокласно престояване. Условията са положителни, просто не са в хотелите. “

Петков изрази убеденост, че шестият пакет наказания ще мине: „ Голяма част от паричните потоци към Русия ще спрат”.

Петков разяснява и какви са били терзанията на унгарския министър председател Виктор Орбан, който също се заканваше да наложи несъгласие: „ Едното беше в този момент да продължи да влиза съветския нефт, заради сходна причина като нашата. По-ключовият въпрос беше какво ще стане, в случай че спре подаването на петрола през Украйна, какво ще стане с неговия съветски нефт. Накрая се обединихме в решението, че е по-важно да влезе в действие пакет номер 6. “
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/316953617146784
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР