До няколко часа трябва да стане ясно дали в Германия

...
До няколко часа трябва да стане ясно дали в Германия
Коментари Харесай

До няколко часа трябва да стане ясно дали в Германия ще има ново правителство

До няколко часа би трябвало да стане ясно дали в Германия ще има ново държавно управление, формирано от християндемократите и баварските им сътрудници, либерали и зелени. Днес изтече крайният период за договаряния сред представители на четирите партии, без те да се схванат по съществени тематики. Ако не съумеят да се схванат, най-вероятно в Германия ще има нови избори.

След 15 часа договаряния в 4 часа тази заран водачите на четирите партии, които се пробват да сформират съдружен кабинет в Германия, прекъснаха диалозите си. Те ще се срещнат още веднъж в 12 часа, с цел да създадат финален опит за съглашение. В същото време останалите в съпротива социалдемократи оповестиха, че те няма да вземат участие в договаряния за коалиция, в случай че диалозите в този момент пропаднат. Това значи, че при такова стичане на събитията, в Германия най-вероятно ще има нови избори.

Темата, която препъва договарянията сега, е приемът на фамилии на бежанци. Той е спрян до март 2018 година, а Зелената партия упорства след приключването на този период, бежанците, които имат статут в Германия, да имат право да се съберат с околните си. Това обаче остро е отхвърляно от баварския Християн-социален съюз, който се пребори за горна граница от 200 000 бежанци годишно и отхвърля да я договаря повече. Зелените са посочили, че са подготвени на компромис, в случай че бъдат признати техни условия по други тематики.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР