До нови сблъсъци между полицията и анархисти се стигна в

...
До нови сблъсъци между полицията и анархисти се стигна в
Коментари Харесай

Oтново сблъсъци между анархисти и полицаи в Солун

До нови конфликти сред полицията и анархисти се стигна в Солунския университет “Аристотел “ оповестява осведомителният уебсайт GRTimes.

Инцидентите са зародили след проведеното шествие на студентски сдружения и анархистки организации в центъра на града в символ на митинг против наличието на полиция в университета.

Сблъсъците са избухнали пред изграждащата се библиотека във Факултета по естествени науки.

Според информацията част от стачкуващите са почнали да хвърлят по полицията камъни и дървени предмети, а служителите на реда са дали отговор със зашеметяващи гранати и сълзотворен газ.

Съобщава се за арестувани.

Напрежението в Солунския университет стартира, откакто стартира построяването на нова библиотека на място в университета, което в продължение на 34 години беше окупирано от анархисти и беше известно неофициално като “Явката в Биологическия “, написа Българска телеграфна агенция.

В самия завършек на предходната година университетската администрация благодарение на полицията освободи от окупацията пространството на партера, където ще бъде основана интегрирана библиотека на Солунския университет.

Целият план има бюджет от над 1.3 млн. евро.

Засиленото полицейско наличие се наложи, откакто незнайни лица, въоръжени с чукове, при започване на предишния месец нанесоха съществени вреди на новоизграждащата се библиотека.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР