До Народните представители на 48-мо Народно събрание Президента на Република

...
До Народните представители на 48-мо Народно събрание Президента на Република
Коментари Харесай

Отворено писмо-призив

До
Народните представители на 48-мо Народно заседание
Президента на Република България
Министър-председателя и кабинета на служебното
държавно управление

Отворено писмо-призив

Уважаеми господа,

Днес светът е в комплицирана взривоопасна конюнктура, изпълнена с заплаха от огромна война с доста опасности, в това число потребление на нуклеарно оръжие – тактическо и стратегическо. В същото това време надигналите се спешни талази – енергийна, инфлационна, дългова и впрочем, заливат света и най-много Европа. В тази обстановка изключително обезпокоително е ситуацията в нашата Родина, в която върху тежката социо-демографска злополука се наслагват всичките гореспоменати застрашителни феномени.

Несъмнено в такива заплашителни условия решаващо изискване за минимум понижаване на вредите от връхлитащите беди са рационалните държавнически решения и мъдра политика.

За страдание в следизборната конюнктура следим измежду влезлите в Народното събрание представители на другите партии липса на точно такова държавническо отговорно отношение. Още преди започването на работата на 48-то Народно заседание се оформя блок на „ партии на войната “. Става дума на първо място за редица близки по своя дух непремерени изявления на водачи и видни фигури на някои политически партии, в които те декларират, че са подготвени да включат Отечеството ни във военния спор в Украйна. Всичко това е съпроводено с безспорна несъответстваща за страната-майка на Славяно-православната Кирилска цивилизация – България, както и поради вековните ни връзки с Руския свят, русофобска терминология.

Следва ясно да се разбере, че сходен неприятелски дискурс, провеждан както от значими партийни обединения, по този начин и от водещи средства за всеобща информация, влияе по един извънредно отрицателен метод върху немалка част от българското общество, което не споделя такова недоброжелателно политическо държание. Това е курс, който задълбочава процеса на разпокъсване и на без това разграниченото българско общество, тласка го последователно в ситуацията на „ Студена революция “. Нещо, което е минимум мечтано в тежката и комплицирана конюнктура, в която се намираме.

Затова ние призоваваме всички Вас, като изхождате на първо място от дълготрайния народен интерес, да деянията отговорно държавническо държание като създадете допустима за всички кръгове и пластове на българския народ добросърдечна социална атмосфера.

Но най-много нашият апел е да се схване Общобългарската платформа „ България – Зона на мира, България – Брод за мир “. Същата допуска, че нашето Отечество се афишира за зона, от която няма да се подхващат враждебни дейности от какъвто и да е темперамент, както и няма да се позволява нейната сухопътна, морска и въздушна територия да бъде източник на такива във връзка с военния спор сред НАТО и Руската федерация.

От България да се чуе вик за разговор по всички проблеми, създаващи напрежение и военна заплаха. Нашата столица София – „ Градът на мъдростта “, да се предложи като място, където да се стартира диалог за преустановяване на въоръжените дейности. В този смисъл България да стане Брод за мир. В свят, заплашен от огромна война и от ден на ден гибел, нашата Родина да издигне апел за мир и живот! Да живее България!!!

За Българския Национален съвет за мир

Проф. Нако Стефанов

За Брод за България

Лазар Мурджев

За „ Ляв Поглед “

Д-р Румен Петков

За Антифашистки форум-България

Проф. Минчо Минчев 

За съдружие „ Справедлива България “

Бригаден военачалник Димитър Шивиков

* На 19 октомври в 8.30 сутринта от северната страна на Народното събрание се обявава протест " България - Зона на мира ", преди откриването на 48-то Народно заседание
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР