До напрежение в пленарната зала се стигна, след като парламентът

...
До напрежение в пленарната зала се стигна, след като парламентът
Коментари Харесай

Отново напрежение и обидни квалификации в НС, Тошко Йорданов с порицание


До напрежение в пленарната зала се стигна, откакто Народното събрание не одобри измененията в Закона за персоналната помощ, препоръчани от " ИТН " (ИТН), да се включат като първа точка за четвъртък в програмата на Народното събрание. Отказът провокира замяна на реплики сред Има Такъв Народ и " Българска социалистическа партия за България ".

Председателят на Народното събрание Мирослав Иванов даде отмора за усмиряване на пристрастеностите, а след обновяване на съвещанието наложи наказване " неодобрение " на ръководителя на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов за негово изявление, което освен съдържа обиди към сътрудници, само че е довело и до вълнения в залата. От Българска социалистическа партия желаеха по-тежко наказване - премахване от съвещанието, написа Българска телеграфна агенция.

Преди това ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ разяснява, че от Българска социалистическа партия са желали да има подобен Закон за персоналната помощ, а в този момент, когато го оферират, " работейки болонки на " Продължаваме промяната " (ПП), джафкат в противоположна посока ".

Иван Ченчев от Българска социалистическа партия възрази против отправените от Йорданов лични квалификации и изиска ръководителят на Народното събрание да овладее залата. Той попита, откакто Тошко Йорданов като ръководител на ПГ на Има Такъв Народ е проводникът на решенията на техния водач, какъв е - дясна ръка, лява ръка или кой тъкмо орган на техния водач.

Тошко Йорданов отговори, че на Ченчев може да не му харесва неговия език, само че приказва истината.

" Може да е малко по-директно, само че приказвам истината, тъй като лицемерието в този парламент е издигнато на неповторимо равнище ", сподели Йорданов и даде за образец Българска социалистическа партия за Закона за персоналната помощ, при който " едно се приказва, друго се прави ".

Йорданов означи, че водачите на Политическа партия " се скъсват да звънят на хората от нашата парламентарна група, да се обаждат на роднините им, да им оферират постове ".

" Свиленски кой тъкмо орган от тялото на Корнелия Нинова е? ", попита в отговор той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР