До началото на Световното първенство по футбол в Катар, което

...
До началото на Световното първенство по футбол в Катар, което
Коментари Харесай

Изненадващо Дубай печели най-много от истерията за резервации на полети и хотели около Мондиала

До началото на Световното състезание по футбол в Катар, което ще се организира през ноември и декември, остават 39 дни. 

В момента има взрив на резервациите на полети до Катар, написа Darik Business Rewiew. Търсенето е изключително огромно от страна на ОАЕ, защото почитателите търсят способи за справяне с дефицита тук-там за настаняване в Доха.

Резервациите на полети до Катар от ОАЕ и девет други страни са нарастнали десетократно, спрямо преди пандемията, съгласно разбор на Forward Keys. 

Резервациите от ОАЕ скачат 103 пъти, спрямо 2016 година - последната година преди ОАЕ да се причисли към други арабски страни в протеста против Катар, който докара до прекъсването на директните полети. Това завърши при започване на 2021 година

" Голямото търсене от ОАЕ може да се изясни с незадоволителната леглова база в Катар, " споделят от ForwardKeys, допълвайки, че се чака доста почитатели да отседнат в Дубай.

Изискването за показване на негативен тест за COVID-19 при влизане в Катар наподобява не е спънка за огромното търсене.

Въздушният трафик в Персийския залив се чака да се облагодетелства от спортния конгрес, като резервациите на полети до района изпреварват с 16% тези от 2019 година, а за ранните стадии на Световното първенство нарастват с 61%, съгласно ForwardKeys.

Феновете ще пътуват и до други дестинации в района, като броят на посетителите, които ще прекарат минимум две вечери в Катар, след което най-малко още две в друга страна от Персийския залив, се е нараснал 16 пъти, спрямо преди пандемията, написа Reuters.

Туристите от Съединени американски щати съставляват 26% от тези гости, а делът на канадците и британците е 10% и 9%, респективно.

" Дубай е най-големият печеливш от тази наклонност, привличайки 65% от тези визити ".

В края на първото тримесечие на 2022 година в Катар публично е разполагал с 31 123 хотелски стаи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР