До началото на октомври ще бъде спряно плащането през Е-PAY

...
До началото на октомври ще бъде спряно плащането през Е-PAY
Коментари Харесай

Временно е спряно плащането през Е-PAY в електронните услуги на НАП

До началото на октомври ще бъде спряно заплащането през Е-PAY в електронните услуги на Национална агенция за приходите. Временното ограничаване е обвързвано с реализацията на плана за миграция на бюджетните заплащания към стандартите на Единната зона за заплащания в евро (SEPA). Това включва и заплащанията на обществени вземания.

Гражданите и сдруженията могат да продължат да погасяват своите отговорности без такси като употребяват физическите ПОС терминали в офисите на приходната организация, както и виртуалния ПОС (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите.

От 1 октомври 2023 година заплащанията по банков път към Национална агенция за приходите ще се правят по пет нови банкови сметки на Българска народна банка, припомнят от приходната организация. Всяка от тях е предопределена за погасяване на несъмнено обвързване: налози, социалноосигурителни и здравни вноски, вноски за ДЗПО и вземания, подлежащи на наложително събиране от обществен реализатор. Гражданите и сдруженията от цялата страна ще заплащат по избраната сметка съответния тип обвързване, без значение към коя конструкция на Национална агенция за приходите са регистрирани по непрекъснат адрес или адрес на ръководство.

Новите банкови сметки за заплащане към приходната организация ще бъдат оповестени в уеб страницата на Национална агенция за приходите в края на септември. След 1 октомври преводи към Национална агенция за приходите ще се правят единствено по новите банкови сметки. При разпореждане на суми към закритите сметки след тази дата, обслужващата банка ще връща парите на данъкоплатците по сметката, от която са създали превода.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР