До момента в България са влезли почти 300 000 души

...
До момента в България са влезли почти 300 000 души
Коментари Харесай

Тошева за преместването на украинските бежанци: Някои искат да останат първа линия на морето

До момента в България са влезнали съвсем 300 000 души от Украйна, това заяви на брифинг във Варна ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева.

" Всички, които обявиха предпочитание за краткотрайна протекция, бяха регистрирани на 100%. След като настанихме тези уязвими групи на хора, бягащи не от беднотия, а от война, трябваше за доста малко време да се вземе решение по какъв начин ще продължи дълготрайната грижа за тях. Всеки от нас знае какъв брой е мъчно да се откри заслон за семейство по принцип, а какво остава за толкоз доста хора. Един от отличителните белези на тази рецесия е, че събитията съвсем не ни дават опция да планираме. Твърде доста незнайни се явиха в тази обстановка, измежду тях и и ндивидуалните решения на тези хора - какъв брой да останат, къде да останат, да се местят ли. .. ", уточни Тошева. 

Предварителните резултати все още сочат, че при получени данни за над 40 000 украински бежанци, които са съумели да се записват при анкетата, 3% са бременни, 7% са инвалиди, следвани от хората с хронични болести (10%), има и хора на легло . Всички те са с приоритет за отговарящите институции, стана ясно на брифинга. 

" Около преместването на хората в прът центъра ни идват най-различни запитвания, най-различни стремежи и съображения. Много от тях са основателни, изключително на хората от уязвимите групи. Но някои от тях са много несериозни,  от вида, че и склон да останат на първа линия на морето, да ядат 2 пъти месо в седмицата и наложително сешоар в стаята " , добави Мариана Тошева.



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР