До момента отчитаме с около 150-200 раждания повече спрямо миналата

...
До момента отчитаме с около 150-200 раждания повече спрямо миналата
Коментари Харесай

В Майчин дом отчитат с около 150-200 раждания повече спрямо миналата година

До момента отчитаме с към 150-200 раждания повече по отношение на предходната година. Това сподели в изявление за "Фокус " проф. доктор Иван Костов, изпълнителен шеф на Специализираната болница за интензивно лекуване по акушерство и гинекология „ Майчин дом “.

„ Майчин дом “ в последните години прави към 4000 раждания годишно. И по този начин последните 10 години ние сме с най-вече раждания и най-вече гинекологични интервенции в страната, което несъмнено ни радва. „ Майчин дом “ е най-старата университетска акушеро-гинекологична болница в страната и тя над един век е водач във връзка с раждания и операции'', добави той.

Въпреки COVID-19 раждания има задоволително - несъмнено, ние бихме желали да са колкото се може повече, само че персонално мен ме радва, че имаме вярата и се надявам, макар че тази пандемия продължава, да продължат да се раждат бебета. Несъмнено обаче постоянно има връзка сред икономическото положение на страната и раждаемостта. И аз малко се тормозя за идващите месеци, изключително края на годината и началото на другата да забележим каква ще е раждаемостта, само че въпреки всичко сме оптимисти, изясни още проф. Костов.

Проф. Иван Костов регистрира, че „ Майчин дом “ е първа в листата на определените лечебни заведения за раждания. Според него това се дължи освен на положителното име на лечебното заведение, само че и на професионализма на хората, които работят там.

Болницата е на средноевропейско равнище и е в положително финансово здраве, увери той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР