До месец ще е готов анализът на Съвета за криминологични

...
До месец ще е готов анализът на Съвета за криминологични
Коментари Харесай

Атанас Славов: До месец ще е готов анализът за тежките престъпления на пътя

До месец ще е подготвен анализът на Съвета за криминологични проучвания, на база него ще предприемем законодателни промени, свързани с тежките транспортни закононарушения със починали и потърпевши. Това разяснява министърът на правораздаването Атанас Славов след среща с родители на деца, изгубили живота си в произшествия, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ В Министерството на правораздаването, още в мандата на министър Крум Зарков е предоставен разбор на тежките транспортни закононарушения на Съвета за криминологични проучвания. Очаквам този разбор да е подготвен този месец, на база него и извършените диалози с околните на потърпевшите, ще предприемем съответните законодателни промени “, съобщи министърът, като добави, че измененията ще бъдат разисквани с Министерство на вътрешните работи и други виновни институции.

Славов уточни, че с околните са разисквани проблеми като бързината на наказателния развой, бързината на експертизите и кръвните проби за опиати, размера на присъдите и отнемането на шофьорските книжки на причинителите на тежки транспортни закононарушения.

„ Борим се за промени, с цел да можем да спасим живите деца. Има доста проблеми, те са целокупни, всяко министерство следва да свърши своята част. Тук сме, с цел да кажем къде системата не работи, а специалисти да се занимаят след това с това “, сподели Петя Иванова, чийто доведен наследник е умрял в злополука.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР