До края на юли - началото на август Делта вариантът

...
До края на юли - началото на август Делта вариантът
Коментари Харесай

До началото на август Делта вариантът ще доминира у нас |

До края на юли - началото на август Делта разновидността ще стане преобладаващ у нас. Това мнение изрази пред БНР Лъчезар Томов, математик и учител в Департамент „ Информатика “ на Нов български университет. Според него следва да се употребяват и маски с по-висока степен на отбрана.

Той предвижда, че „ може да има вълна, която даже е по-лоша от предходните “, само че посочи, че към момента има неразбираеми параметри.

При по-преносимия вид на ковид би трябвало да имаме по-затегнати ограничения и да се тестват постоянно едни и същи лица. 

Неправилно е да се ръководи зараза единствено по заболеваемост, би трябвало да се ръководи през репродуктивното число, разясни той в коментара си по показания през вчерашния ден от здравния министър проект за ръководство на здравната рецесия при последваща вълна.

Колеги на Томов са дали на Министерството на здравеопазването публикация с разбор за ръководство на риска, заяви той. В нея се предлага да не се разчита на закрепени равнища на заболеваемост, тъй като това е работило при китайския вид на COVID-19.

„ Не се ръководи по този начин нестабилен развой. Някои ограничения би трябвало да са непрекъснато, да не изчезват, а други – да се разхлабват или стягат съгласно цифрата R “, съобщи Лъчезар Томов.

Не се регистрира, че всеки идващ вид на вируса е все по-заразен и все по-трудно се ръководи, акцентира математикът и добави, че при затваряне в тъмночервената зона на равнище 9 000 приети в болница се чакат най-малко 15 хиляди приети в болница.

„ Затваряхме на доста по-ниски равнища при предходните две талази “, предизвести той.

Разпространението на един вид не зависи от ограниченията, които се взимат по отношение на него, посочи Лъчезар Томов.

" За какъв брой време един вид става преобладаващ зависи от съотношението на неговото число R по отношение на това на предходните разновидности. “

Единственият метода да се предотврати появяването на нови разновидности е имунизацията, акцентира Томов и добави, че съгласно него с ваксинацията е като с налозите – колкото имаш независимост да си плащаш налозите, толкоз имаш и да се ваксинираш.

Относно нарасналата заболеваемост в Израел на фона на високото имунизационно покритие в страната, Томов означи, че заболеваемостта измежду имунизирани не е проблем:

„ В Израел нямаме смъртност. Сравнете с Русия – Русия е на нашето равнище на имунизация. “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР