До края на тази седмица Столичната община ще обяви процедура

...
До края на тази седмица Столичната община ще обяви процедура
Коментари Харесай

Столична община прави денонощна детска поликлиника в район Възраждане

До края на тази седмица Столичната община ще разгласи процедура за избор на реализатор на строителните действия на детски медицински център, оповестяват от общината.

По концепция на кмета на София Йорданка Фандъкова общинска постройка в регион " Възраждане " ще се реконструира в общинска детска поликлиника. Целта за родителите е да има едно място, на което децата да получават квалифицирана здравна помощ. Столична община е направила разбор на съществуващите лечебни заведения в София, които оферират здравна помощ за деца. В създаването на концепцията на новото здравно заведение е включен и екип от лекари.

Детската поликлиника ще работи всеки ден 24 часа в денонощието. Тя ще разполага със експерти в разнообразни области на медицината, съгласно спецификата на детската възраст и болести - включително детски пулмолог, УНГ експерт, офталмолог, хирург, гастроентеролог и други Предвидено е в лечебното заведение да има лаборатория.

Клиниката ще разполага и с дневен стационар, в случай че е належащо осъществяване на операции като венозни вливания, ваксини, инхалации, интензивно наблюдаване.

Общинската детска клиника ще предлага приветлива среда, в която дребните пациенти да получават способена и навременна здравна помощ. Кметът Фандъкова е поканила един от най- известните художници на улично градско изкуство Насимо да предложи визия за фасадата на постройката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР