До края на тази седмица ще стане ясно кога точно

...
До края на тази седмица ще стане ясно кога точно
Коментари Харесай

До края на тази седмица става ясно кога свикват парламента

До края на тази седмица ще стане ясно по кое време тъкмо ще бъде свикано 47-ото Народно заседание, това сподели пред медиите президентът Румен Радев в особено изказване.

"Пред парламентарно показаните партии има две значими задания - първата е сформиране на държавно управление въз основата на стабилно парламентарно болшинство и приемане на държавен бюджет. Тези задания изискват един доста добър баланс, изискват време за разговор и доближаване на позицията. Така че предвид на тези два целта аз ще свикам Народното събрание и ще разберете по кое време до края на тази седмица ", посочи президентът.

По мотив нещастието с македонския рейс на автомагистрала "Струма ", при която починаха 45 души, и пожара в старческия дом във Варненско, Радев изрече още един път своите откровени съболезнования на околните и фамилиите на жертвите.

"Заедно сме с нашите братя от Република Северна Македония в тази покруса и се надяваме оживелите да се възстановят допустимо най-бързо. Българската страна прави всичко належащо за оказване на помощ за лекуване и за откриване на аргументите за тези два тежки случая ", добави президентът.
"Днес се чух с президента Стево Пендаровски, незабавно след злополуката и с премиера Зоран Заев, изказах своите съболезнования. Те могат да разчитат, както във всички рецесии до момента, на България. Уточнихме и някои формалности. България към този момент подкрепя Северна Македония. Има доста дейности, най-много по различаване на починалите, тяхното превозване и оформяне на всички формалности ", уточни още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР