До края на септември изтича срокът на годност на 300-400

...
До края на септември изтича срокът на годност на 300-400
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: До края на септември изтича срокът на годност на 300-400 000 дози ваксина |

До края на септември изтича срокът на валидност на 300-400 хиляди дози ваксина. Има данни, че имунизацията на Пфайзер/ Бионтех е с доста по-дълъг период на валидност и в случай че ЕМА се произнесе може да не се наложи да бъдат бракувани. Това заяви по Нова телевизия основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.  

Той разяснява ограничаващите ограничения и реакцията против тях: 

" Създава се усещане, че изпитваме наслаждение да затваряме заведения. Не желаеме да водиме война, а да предпазим хората и да не се препълнят лечебните заведения. При състояние, че стигнахме 19 500 умряли, какъв брой хора би трябвало да измрат в България, какъв брой града да изгубим, с цел да разберем, че проблем има ? "

По думите му даже страни като Северна Македония, които са почнали имунизацията по-късно от нас, към този момент са с два пъти повече ваксинирани на глава от популацията. Страната ни изостава освен в Европейски Съюз, само че и на Балканите, уточни той. Доц. Кунчев сподели още, че акцията би била по-успешна, в случай че в нея бяха включени известни лица, които хората харесва ти на които имат вяра.

" Сериозна неточност във връзка с имунизационната тактика не виждам, разположихме имунизационни пунктове под дърво и камък. Разполагаме с най-хубавите ваксини в света. Непрекъснато имаме запитвания от прилежащи страни дали е допустимо да се имунизират у нас. А българските жители не желаят ".

Той разяснява и последните тайни теории, достигнали до него. Според едната на летище София можело да се убедиш с очите си, че имунизираните са чипирани, тъй като когато минат през скенер, той светва. Друга доктрина твърди, че антигенните проби също са рискови, тъй като на върха на иглата, с която се взема проба, има течен чип, който попадайки в тялото се втвърдява и, тъй като е тежък, пада към репродуктивните органи и ги блокира.

Окончателно се убедих, че огромна част от решенията, които вземаме, са прочувствени, не рационални. Каквото и да вършим, хората чуват това, което желаят да чуят, уточни доцент Кунчев.

Най-лошият вид е здравната рецесия да се случи в предизборна обстановка . У нас към този момент сме в трета такава. Разбирам ненапълно желанието на политиците да не вземат решителни ограничения, тъй като не е известно, не носи поддръжка, само че има неща, които би трябвало да се създадат, добави той.

Главният здравен контрольор още веднъж акцентира, че медиците и работещите в обществени заведения наложително би трябвало да се имунизират и напомни, че такова предложение е направил от дълго време. По думите му при заболеваемост над 500 на 100 000 за цялата страна, би трябвало да се вземат по-сериозни ограничения, тъй като болничната система няма да се оправи. 

Има задържане на заболеваемостта освен България. Така е в Гърция и Румъния, данните сочат същото и приблизително за Европа. Но в прилежаща Сърбия да вземем за пример сега инфектираните са 700 на 100 000, сподели още Кунчев.

Засега нещата вървят относително добре. Търговище беше в тъмночервената зона, само че за къс интервал, и стартира нормализиране, в случай че по този начин вървят нещата ще преживеем тази вълна. Лошото е огромният брой хора, които си отиват, сподели още основният държавен здравен контрольор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР